Life

Singurul aliment pe care să nu îl încălzești niciodată la microunde. Poate exploda și îți crează mari probleme

Produsul care nu trebuie încălzit la cuptorul cu microunde. Experții vorbesc despre necazuri uriașe și risc de deflagrație.
17.11.2023 | 16:40
Singurul aliment pe care sa nu il incalzesti niciodata la microunde Poate exploda si iti creaza mari probleme
Produsul care nu trebuie încălzit la cuptorul cu microunde. Experții vorbesc despre necazuri uriașe și risc de deflagrație. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Singurul aliment pe care să nu îl încălzești niciodată la microunde. Poate exploda și îți crează mari probleme. Aparatul reduce timpul de gătire și pregătire a preparatelor culinare, însă poate avea și unele riscuri.

Produsul care nu trebuie încălzit la cuptorul cu microunde. Experții vorbesc despre necazuri uriașe și risc de deflagrație

Produsul care nu trebuie încălzit la cuptorul cu microunde. Experții vorbesc despre necazuri uriașe și risc de deflagrație. Foarte puține persoane știu care sunt alimentele care nu trebuie introduse niciodată în interior.

ADVERTISEMENT

Ouăle în coajă nu se gătesc la microunde pentru că există șanse foarte mari să apară o mică explozie. Acest lucru apare din cauza aburilor care sunt emanați și care nu au unde să se ducă pentru că spațiul este închis ermetic.

Așadar, se crează o presiune foarte mare în interior și din păcate, acest lucru poate duce la întreruperea curentului electric sau la apariția unui incendiu. Cel mai bine ar fi să spargeți ouăle într-un bol și abia apoi să le pregătiți la microunde.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cuptor nu trebuie niciodată să se încălzească ouăle fierte tari. Dacă vrei să le mănânci calde și te gândești la această soluție, atunci ai face bine să spui pas și să apelezi la altă soluție. Încălzirea se poate face într-o oală cu apă fierbinte, unde se lasă 3-5 minute.

Ce alte produse nu se încălzesc la cuptorul cu microunde

Ouăle în coajă nu sunt singurele produse care nu se încălzesc deloc la cuptorul cu microunde. Specialiștii sunt de părere că fructele și legumele nu au ce căuta în interior pentru că se întâmplă aceeași situație ca cea descrisă anterior.

ADVERTISEMENT

Coaja fructelor blochează aburii și umiditatea produsă în timpul procesului de încălzire poate cauza o mică explozie. De asemenea, caserolele din plastic goale și cele din polistiren nu au ce căuta în cuptorul cu microunde.

În plus, apa nu se încălzește, chiar dacă ai nevoie numai pentru o cană de ceai. Din păcate, lichidul poate fi fiert în exces chiar dacă nu se observă la prima vedere bulele de aer prin interior. Cana poate inclusiv să explodeze.

ADVERTISEMENT

Totodată, cârnații, mezelurile, baconul și hot-dog-ul ar trebui să fie gătite pe aragaz sau la cuptor, nicidecum la microunde. Încălzirea acestor alimente poate duce la oxidarea colesterolului, reacție corelată cu bolile de inimă.

ADVERTISEMENT
Tags: