Life

Pune o lingură de metal în cuptorul cu microunde când încălzești supa. Trucul genial care te va surprinde

Ce se întâmplă dacă pui o lingură de metal în cuptorul cu microunde atunci când încălzești supa. Trucul este unul genial.
21.10.2023 | 00:20
Pune o lingura de metal in cuptorul cu microunde cand incalzesti supa Trucul genial care te va surprinde
De ce e bine să pui o lingură de metal în cuptorul cu microunde atunci când încălzești supa. Sursa foto: Freepik, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Arunci când încălzești supra în cuptorul cu microunde, e bine să pui o lingură de metal în recipient. Trucul este unul genial, care te va ajuta să economisești timp prețios.

De ce să pui o lingură de metal în cuptorul cu microunde când încălzești supa

Unele trucuri în bucătărie nu sunt atât de cunoscute de foarte multe persoane, dar sunt extrem de utile și te pot scuti de mult efort și timp. Există numeroase idei pe care le poți pune în aplicare, iar rezultatul va fi unul plăcut.

ADVERTISEMENT

De exemplu, știai ce efect surprinzător ar putea avea plasarea unei linguri de metal în cuptorul cu microunde? Acest truc te poate ajuta să încălzești uniform lichidele, cum ar fi supa, într-un timp destul de scurt.

Este cunoscut faptul că multe persoane utilizează cuptorul cu microunde deoarece este mult mai rapid atunci când vrem să încălzim mâncare. Deși obișnuim să punem mâncarea în tot felul de recipiente, cele de metal trebuie introduse în interiorul acestui aparat electrocasnic.

ADVERTISEMENT

Metalele precum aluminiul sau oțelul inoxidabil reflectă undele electromagnetice de înaltă frecvență generate de cuptor. Din acest motiv, undele nu mai ajung să pătrundă în interiorul recipientului, iar mâncarea nu se mai încălzește așa cum trebuie.

În plus, un alt lucru ce trebuie menționat este faptul că expunerea la metal în cuptorul cu microunde poate avea consecințe grave. Dispozitivele se pot deteriora sau metalul poate să creeze scântei, ceea ce ar duce la incendiu.

ADVERTISEMENT

Metalele nu sunt indicate într-un astfel de aparat, dar există și mici excepții. Dacă vrei să încălzești ceva lichid, de exemplu, poți pune o lingură de metal în aceasta pentru a grăbi procesul.

Mai întâi, se amestecă băutura pentru ca încălzirea să se facă uniform. După ce ai amestecat, adaugă o lingură de metal în interiorul recipientului în care se află lichidul.

ADVERTISEMENT

Recipientul se pune în cuptorul cu microunde și se lasă la încălzit pentru câteva secunde. Poți seta timpul de încălzire așa cum faci de obicei. La final, după ce timpul s-a scurs, poți scoate recipientul din cuptor, notează redacția.ro.

De ce este atât de bun trucul cu lingura de metal

Acest truc se poate folosi pentru supă, dar și pentru alte lichide, cum ar fi cafeaua sau ceaiul. Asemenea lichide ajung la punctul de fierbere foarte repede și se pot vărsa, iar lingura de metal poate preveni un astfel de incident.

Paharul, ceașca sa bolul în care se află lichidul ce urmează a fi încălzit sunt făcute din materiale care nu interacționează într-un mod negativ cu metalele atunci când sunt puse în cuptor.

Pentru ca trucul să funcționeze bine, e important să te asiguri că lingura nu atinge tavanul sau pereții cuptorului cu microunde. Dacă se întâmplă acest lucru, ar putea apărea scântei.

Lingura de metal ajută la încălzirea mai rapidă a lichidului, iar căldura este concentrată în jurul ei. Lichidul se poate încălzi complet, fără puncte fierbinți, care ar putea duce la vărsare la final.

ADVERTISEMENT
Tags: