Life

Singurul oraş din lume în care nu se folosesc bani. Nu există oameni săraci şi nici averi impresionante

Care e singurul oraș din lume unde nu se folosesc bani. Oamenii nu se împart în bogați sau săraci. Cum trăiesc locuitorii.
16.06.2023 | 23:33
Singurul oras din lume in care nu se folosesc bani Nu exista oameni saraci si nici averi impresionante
Singurul oraș în care nu se folosesc bani. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un oraș în lume în care nu se folosesc bani, iar oamenii nu sunt săraci sau bogați. Nu trăiesc foarte mulți oameni în această localitate, fondată cu mai bine de 50 de ani în urmă.

Singurul oraș din lume în care nu se folosesc bani. Unde se află

În Auroville, oraș creat pe 28 februarie 1968, de Mirra Alfassa, oamenii nu folosesc bani. De asemenea, în localitatea experiment din India, nu există politică și religie, iar locuitorii nu au averi mari, dar nu sunt nici săraci.

ADVERTISEMENT

Acest oraș are un scop foarte bine definit, și anume existența unui loc în lume unde oamenii să trăiască împreună, indiferent de care e naționalitatea lor. Fondatoarea orașului și-a dorit ca “locuitorii să fie animaţi de aspiraţii sincere, bărbaţi şi femei, să trăiască în calitate de cetăţeni ai lumii.

Să înveţe să trăiască în pace, într-o perfectă armonie, fără politică, fără bani, fără religii şi naţionalităţi, îngrijindu-se de nevoile spiritului, de progres, de aspiraţii, supunându-se unei singure autorităţi, adevărul.”

ADVERTISEMENT

În Auroville se află, în prezent, peste 2.300 de locuitori care provin din 50 de țări. În anul 2014, în oraș trăiau 900 de bărbaţi, 880 de femei şi 534 de minori.

Matrimandir (Casa Mamei), se află în centru, iar fondatoarea orașului o consideră “sufletul” acestuia. Zona are un amfiteatru unde e amplasată o urnă a umanității, grădini spectaculoase, dar și un lac consturit oentru a conferi o atmosferă de liniște și calm.

ADVERTISEMENT

Printre alte construcții importante se numără Bharat Niwas (Casa Indiei), o clădire dedicată culturii orașului, acolo unde există amfiteatre, biliotecă și cinema. Există, de altfel, și un “Laborator al limbilor”, unde se studiază diverse limbi.

“Bucătăria solară” este un restaurant pentru localnici, dar și pentru vizitatori, la fel ca “New Creation Corner”. “Visitors Center” este un edificiu destinat găzduirii vizitatorilor. Acolo se află un amfiteatru, bibliotecă și săli de spectacole, notează click.ro.

ADVERTISEMENT

Cum trăiesc oamenii din Auroville

Orașul Auroville este organizat în 35 de domenii de muncă, cum ar fi agricultură, educație, sănătate, informatică sau artizanat. Echipele de Cercetare Științifică (CSR) se preocupă mereu de energiile regenerabile, precum și de reciclarea și purificarea apei.

Acestea verifică, totodată, construcțiile ecologice, dar și de mașinile electrice sau hibride. Clădirile din Auroville sunt construite cât se poate de ecologic. Sunt 16 ferme de la care locuitorii se aprovizionează cu mâncare.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze