Sport

Situația bizară în care a fost pus Mihai Rotaru după transferul lui Mitriță: „Alex, ne facem de râs!”

Mihai Rotaru a povestit cum a fost pus într-o situație bizară imediat după ce a reușit să-l readucă pe Alex Mitriță înapoi la Universitatea Craiova în acest sezon.
29.12.2023 | 20:32
Situatia bizara in care a fost pus Mihai Rotaru dupa transferul lui Mitrita Alex ne facem de ras
Situația bizară în care a fost pus Mihai Rotaru după transferul lui Alex Mitriță: ”Ne facem de râs!”. Foto: Sport Pictures EU
ADVERTISEMENT

Alex Mitriță (28 de ani) a revenit la Craiova din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de New York City. O revenire după patru ani de zile, timp în care oltenii s-au bucurat de cele 8 milioane de euro obținute pentru fotbalist.

Situația bizară în care a fost pus Mihai Rotaru după transferul lui Alex Mitriță

Cu toate acestea, pentru că este un jucător valoros, Alex Mitriță a primit o ofertă de nerefuzat din Arabia Saudită, la o săptămână după ce s-a întors la Craiova. Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a povestit cum oferta a fost refuzată după o discuție cu fotbalistul, pentru că amândoi au fost de părere că s-ar fi făcut de râs ca Mitriță să plece de la echipă după nici o săptămână din clipa în care a semnat un contract cu oltenii.

ADVERTISEMENT

Așadar, fotbalistul a rămas la Craiova, unde și-a propus să câștige titlul de campion. ”Pentru Mitriță am avut ofertă de la arabi în prima săptămână după ce a semnat. I-am spus ’Alexandre, ne facem de râs’. Am avut ofertă, imediat, banii pe masă, el un salariu foarte bun.

A făcut spectacol la arabi. Nu cred că va avea vreodată probleme să meargă în Arabia Saudită. Are clauză, dar nu e vorba de clauză. Dacă voia, putea să plece la o săptămână după ce a semnat. A venit la Craiova să lase ceva în spate”, a dezvăluit Mihai Rotaru la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Între timp, alegerea făcută de Alex Mitriță pare inspirată, pentru că evoluțiile sale în tricoul Universității Craiova îl pot trimite pe acesta la Euro 2024, în tricoul echipei naționale a României. De altfel, coechipierul său Nicușor Bancu a cerut public ca Alexandru Mitriță să fie convocat, pentru că România are nevoie de el în Germania.

”Grupa României de la Euro 2024 e foarte bună, avem șanse mari să ieșim din ea. Trebuie să ne gândim că putem reuși. Dacă Mitriță o ține tot așa, eu îmi doresc să vină la lot, România are nevoie de el”, declara Nicușor Bancu.

ADVERTISEMENT

De altfel, fostul antrenor și jucător al Universității Craiova, Sorin Cârțu, crede că Alexandru Mitriță este un jucător indispensabil pentru orice formație. Drept dovadă prestația de la Galați, când Mitriță a învins de unul singur pe Oțelul, prin acțiunile sale de geniu.

”A doua repriză, chapeau. Probabil că la pauză s-a întâmplat ceva, o intervenție ceva mai în forță. Au ieșit pe alte coordonate. S-a activat Mitriță mult mai bine decât a fost în prima repriză și mult mai bine decât a fost în toate meciurile.

ADVERTISEMENT

A făcut o repriză secundă de senzație. A fost turbo. S-a infiltrat bine între linii, mereu cu preluare imediată spre atacanții centrali, spre poartă. De aici au ieșit și combinațiile. Înainte de cele trei goluri au fost și ocazii foarte bune din care puteau să marcheze. Îmi aduc amintea ratarea lui Danciu, ratarea lui Mitriță. Mitriță din repriza a doua este Mitriță care a plecat de la Craiova în străinătate, în America.

La modul acesta își punea amprenta pe jocul echipei și pe evoluția celorlalți. Pentru că în felul acesta ies și ceilalți în evidență, cum a fost combinația cu Markovic, cu Crețu”, a explicat Sorin Cârțu în direct și în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA. Cotat la 2.8 milioane de euro, Alexandru Mitriță a reușit 8 goluri și 6 pase de gol pentru Universitatea Craiova în acest sezon, cifre cu adevărat impresionante.

ADVERTISEMENT