Sport

Alex Mitriță, omul pe care se bazează speranțele Universității Craiova în 2024. Cifre excelente în prima parte a sezonului

Alex Mitriță este „on-fire” la Universitatea Craiova, iar speranțele la titlu ale „alb-albaștrilor” sunt ținute vii prin evoluțiile „Piticului atomic” din SuperLiga.
27.12.2023 | 15:34
Alex Mitrita omul pe care se bazeaza sperantele Universitatii Craiova in 2024 Cifre excelente in prima parte a sezonului
Alex Mitriță, cheia jocului Universității Craiova! Cifre excelente ale „Piticului atomic”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Transferul lui Alex Mitriță la Universitatea Craiova era văzut încă din vară o lovitură în lupta pentru titlul de campioană, iar mijlocașul nu a dezamăgit în tricoul „alb-albastru”. „Piticul atomic” a ajutat gruparea din Bănie cu goluri și pase de gol în cele 20 de partide jucate, fiind golgheterul oltenilor.

Alex Mitriță, cheia jocului Universității Craiova! Este „on-fire” la gruparea din Bănie

Alex Mitriță a revenit la Universitatea Craiova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, iar gândul „Piticului atomic” a rămas titlul de campioană. Prezentat cu fast în Centrul Vechi din Bănie, mijlocașul a confirmat așteptările suporterilor și a fost decisiv în multe momente pentru trupa lui Ivaylo Petev.

ADVERTISEMENT

Nelipsit din primul „11” al Universității Craiova, Alex Mitriță a ratat o singură partidă în SuperLiga din cauza unei probleme musculare suferite cu Poli Iași, scor 4-1. În total a strâns 20 de partide la gruparea din Bănie, fiind schimbat doar o singură dată pe parcursul unui meci.

„Alb-albaștrii” au părut de foarte multe ori dependenți de forma lui Alex Mitriță, care a contribuit la 14 din cele 31 de goluri marcate de Universitatea Craiova. „Piticul atomic” cum este poreclit de suporterii din Bănie a marcat de opt ori în tricoul „juveților” și a oferit șase pase decisive.

ADVERTISEMENT

Acesta și-a trecut în cont și un hat-trick cu Oțelul Galați, atunci când a arestat mingea la sfârșitul confruntării cu trupa lui Dorinel Munteanu. Și în ultimul meci din 2023, Alex Mitriță a marcat și a oferit o pasă de gol pentru a se întoarce cu un punct în Bănie după ce oltenii au fost conduși cu 2-0 de către UTA Arad.

Titlul cu Universitatea Craiova rămâne visul lui Alex Mitriță: „Nu mă gândesc la transfer”

Alex Mitriță a mărturisit în repetate rânduri că își dorește să ajute Universitatea Craiova să câștige titlul din SuperLiga. Mijlocașul român nu se gândește la un transfer în străinătate și își dorește să termine sezonul actual în culorile „alb-albastre”.

ADVERTISEMENT

„Dacă continuăm să pierdem puncte în continuare, cu siguranță se va mări avantajul FCSB-ului. În această seară, prima repriză nu am arătat foarte bine. Nu mă gândesc la transfer, am venit de 6 luni la Craiova, vreau să termin campionatul aici.

Trebuie să vorbim despre colectiv, nu despre mine. Trebuie să îmbunătățim anumite aspecte. Am făcut și meciuri foarte bune, dar vă dați seama că nu suntem fericiți când pierdem puncte din cauza noastră. Mă gândesc să-mi fac treaba la echipa de club, după vedem ce se va întâmpla la echipa națională”, spunea Alex Mitriță.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriță luptă și pentru un loc în lotul României la EURO 2024

Evoluțiile din SuperLiga îi pot asigura lui Alex Mitriță și prezența la un turneu final cu echipa națională a României. Mijlocașul stânga nu a prins lotul „tricolorilor” în preliminariile pentru EURO 2024, însă speră să fie în Germania alături de Vladimir Screciu și Nicușor Bancu.

Andrei Vochin a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre o posibilă revenire a lui Alex Mitriță la echipa națională a României. Acesta mărturisește că Edi Iordănescu nu îl poate ignora pe liderul Universității Craiova dacă continuă să aibă evoluții bune în campionat.

„Orice jucător joacă bine și care înțelege ce i s-a întâmplat în carieră cred că poate să vină la echipa națională. Cred că Mitriță are capacitatea asta. Edi este unul dintre cei mai corecți oameni pe care i-am întâlnit în cariera mea. În același timp, Edi caută să găsească cele mai bune soluții pentru echipa națională.

Până acum nu a putut să găsească altă vedetă decât grupul. Asta este cea mai importantă vedetă a lui Edi Iordănescu. Aici va fi foarte atent, să nu strice acest grup. Dar dacă va considera că acest grup nu are cum să se strice cu un jucător sau altul, acela va fi la echipa națională”, a spus Andrei Vochin.

  • 28 de ani are Alex Mitriță
  • 2,8 milioane de euro este cota mijlocașului, conform transmarkt
ADVERTISEMENT
3,25 este cota BETANO pentru pronosticul "X solist" la partida Universitatea Craiova - Farul