ADVERTISEMENT
News

Situație alarmantă: Un județ nu mai are locuri la terapie intensivă pentru persoanele bolnave de coronavirus

Autor: Robert Cristea | 29.08.2020 | 17:43
Situație alarmantă: Un județ nu mai are locuri la terapie intensivă pentru persoanele bolnave de coronavirus
Situație alarmantă: Un județ nu mai are locuri la terapie intesivă pentru persoanele bolnave de coronavirus. Foto: hepta.ro

Toate locurile de la terapie intensivă destinate persoanelor infectate cu noul coronavirus sunt ocupate în județul Prahova.

ADVERTISEMENT

Situație este și mai îngrijorătoare pentru că Unitatea mobilă de ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este indisponibilă din cauza unor probleme tehnice.

În județul Prahova, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328. După multe zile complicate în această regiune din România, doar 39 de locuri au rămas disponibile. La terapie intensivă, toate cele 20 de locuri alocate persoanelor care au coronavirus au fost ocupate, conform informării emise de autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Prahova nu mai are locuri la terapie intensivă. Coronavirus a afectat din plin acest județ

„Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice”, indică autoritățile locale.

În județul Prahova, 4.121 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19. De la începutul pandemiei au murit 137 de prahoveni.

ADVERTISEMENT

Astăzi au fost raportate din nou multe cazuri în România. În urma testelor efectuate la nivel național au fost înregistrate 1.365 de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

”În intervalul 28.08.2020 (10:00) – 29.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 32 de decese (25 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Vrancea și București.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani. 30 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Pe lângă Prahova, alte județe cu un număr mare de cazuri sunt : Brașov, Suceava, Argeș și Municipiul București. Coronavirus amenință în continuare viețile tuturor, iar răbdarea și prudența rămân principalele arme pentru oprirea virusului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!