Fotbal intern

Situaţie dramatică la Dinamo! Florin Prunea trage un semnal de alarmă: “Fotbaliştii străini vor pleca”

01.04.2020 | 16:54
Situatie dramatica la Dinamo Florin Prunea trage un semnal de alarma Fotbalistii straini vor pleca
ADVERTISEMENT

Dinamo a ales să-i trimită în şomaj tehnic pe fotbalişti, iar situaţia este una dramatică la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Pandemia de coronavirus a pus lacătul pe fotbalul românesc, iar cel mai optimist scenariu anunţă că sezonul ar urma să fie reluat pe 16 mai.

Florin Prunea anunţă că fotbaliştii străini vor să plece de la Dinamo

Florin Prunea a comentat situaţia de la Dinamo, formaţie care a anunţat că-şi va trimite fotbaliştii în şomaj tehnic. Preşedintele “câinilor” a comentat situaţia de la propriul club, dar şi deciziile luate de alte formaţii din Casa Pariurilor Liga 1, şi a susţinut că jucătorii străini îşi vor dori să plece din România.

ADVERTISEMENT

“Cu siguranţă că vor pleca şi eu îi înţeleg pe băieţi. Pe toţi jucătorii, nu numai pe cei de la Dinamo. Ei vin aici, au şi ei familii, au copii, îşi fac planuri. Viaţa de jucător este una scurtă.

Eu am spus de la început că dialogul este singurul care va rezolva această problemă. Eu cred şi acum cu tărie că, în momentul în care discuţi cu jucătorii, ei acceptă.

ADVERTISEMENT

Şi toată lumea înţelege că trebuie să fie nişte scăderi salariale. Dar nu impuse, trebuie să vorbeşti cu ei. Sunt şi ei oameni cu personalitate, au şi ei familii”, a declarat Florin Prunea pentru Telekom Sport.

  • 9 fotbalişti străini are Dinamo în lot

Care sunt cluburile care ar putea să iasă în câştig

Şase echipe din Casa Pariurilor Liga 1 au ales să nu reducă pentru moment salariile fotbaliştilor. Florin Prunea consideră că decizia luată de aceste cluburi este una bună, iar acestea vor avea de câştigat pe viitor.

ADVERTISEMENT

“Cluburile care nu au tăiat sau care au ajuns la o înţelegere cu jucătorii câştigă enorm pe termen lung. Celelalte, din păcate, pierd din credibilitate şi e mai greu după aceea să mai vină jucători buni, când ţi se duce vestea că nu ai un dialog cu jucătorii”, a mai precizat preşedintele lui Dinamo.

Florin Prunea a intrat în şomaj tehnic la Dinamo

Nu doar fotbaliştii au intrat în şomaj tehnic la Dinamo, acelaşi lucru petrecându-se şi cu oficialii clubului. Florin Prunea a susţinut că a fost de acord cu această ocazie şi a criticat cluburile care au ales ca doar jucătorii să fie afectaţi de micşorarea salariilor.

ADVERTISEMENT

“Toată lumea trebuie să facă front comun, conducători şi jucători. Eu sunt în şomaj tehnic. Cu patronul nu am vorbit în această perioadă, nici cu domnul Bălănescu. L-am văzut pe domnul Mureşan un exemplu.

În momentul în care a luat această decizie, şi-a suspendat primul contractul. Dacă ar fi aşa, conducătorii să îşi primească drepturile financiare şi jucătorii nu, ar fi foarte grav”, a conchis Florin Prunea.

ADVERTISEMENT