Fotbal international

Situație neverosimilă înainte de Manchester United – Manchester City. Gazdele nu au reușit să vândă toate biletele și se tem de un număr mare al ”cetățenilor”

07.01.2020 | 17:11
Situatie neverosimila inainte de Manchester United  Manchester City Gazdele nu au reusit sa vanda toate biletele si se tem de un numar mare al cetatenilor
ADVERTISEMENT

Manchester United și Manchester City se întâlnesc marți, de la ora 22:00, pe ”Old Trafford”, în manșa tur din semifinalele Cupei Ligii Angliei. Un meci care ar vinde oriunde și în orice competiției, derby-ul orașului Manchester propune acum o situație bizară, existând posibilitatea să se joace cu o parte din tribune goale.

Situație rară înainte de Manchester United – Manchester City. Gazdele nu au reușit să vândă toate biletele

Cu câteva ore înainte de derby-ul United – City, presa engleză a făcut un anunț care a surprins pe toată lumea: gruparea de pe ”Old Trafford” nu a reușit să vândă toate biletele pentru meciul cu echipa lui Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Situația este una care pune fanii gazdelor într-o situație ceva mai ingrată, dat fiind faptul că aceștia erau cei care îi acuzau de obicei pe cei de la City de absenteism, numindu-le stadionul Etihad – ”Emptihad”.

Totodată, situația de față pune în alertă și forțele de ordine. Biletele puse la dispoziție gazdelor care nu au fost achiziționate, vor fi puse în vânzare generală. Asta înseamnă că și fanii lui City pot să-și achiziționeze tichete în alte zone ale stadionului decât cele prevăzute inițial.

ADVERTISEMENT

Pact de 3.000 de bilete pentru oaspeți înainte de semifinală

Înainte de semifinala Manchester United – Manchester City, oficialii celor două cluburi s-au pus de acord în ceea ce privește un număr de 3.000 de biletele acordate echipei vizitatoare.

Astfel, cei de la City au primit deja 3.000 de tichete pentru fanii ei, iar acum, prin punerea în vânzare a tichetelor gazdelor nevândute, există riscul ca mult mai mulți fani ai ”cetățenilor” să ”invadeze” Old Trafford.

ADVERTISEMENT
  • 76.000 de locuri este capacitatea stadionului ”Old Trafford” din Manchester

Fanii celor două cluburi au criticat decizia oficialilor, având în vedere că regulamentul Cupei Ligii Angliei permite 15% din capacitatea stadionului pentru echipa vizitatoare.

Astfel, fanii celor de la Manchester City erau îndreptățiți la 7.500 de bilete pe ”Old Trafford”, iar fanii lui United la 5.500 de fani pe ”Etihad”. Șefii celor două cluburi din Manchester au redus cele două alocări punând pe seama decizie riscul apariției unor incidente între suporteri.

ADVERTISEMENT
  • Manșa tur a semifinalei Manchester United – Manchester City se joacă marți, de la ora 22:00, iar returul e programat pe 29 ianuarie, de la ora 21:45.

Scene revoltătoare la ultimul derby al orașului Manchester

Primul episod din acest sezon din derby-ul orașului Manchester, disputat în Premier League, a adus o mare surpriză, prin victoria trupei lui Ole Gunnar Solskjaer, scor 2-1 pe Etihad.

În meciul din decembrie 2019 am asistat la niște scene nedemne de un campionat precum se consideră a fi Premier League. Brazilianul celor de la Manchester United, Fred, a fost ținta fanilor gazdelor. Un suporter a avut și gesturi rasiste la adresa sud-americanului.

ADVERTISEMENT