Sport

Cine vrea s-o cumpere pe Napoli! Clubul a fost evaluat la 700 de milioane de euro

Compania americană Sixth Street este gata s-o cumpere pe Napoli. Proprietarul clubului, Aurelio De Laurentiis, a stabilit prețul: minim 700 de milioane de euro.
11.03.2022 | 14:47
Cine vrea so cumpere pe Napoli Clubul a fost evaluat la 700 de milioane de euro
Aurelio De Laurentiis evaluează Napoli la 700 de milioane de euro. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Clubul italian ocupă locul trei în Seria A, la două puncte sub liderul clasamentului, AC Milan. În urmă cu două săptămâni, Napoli a fost eliminată din barajul pentru calificarea în optimile de finală ale Europa League de către Barcelona (scor general 3-5).

Napoli și-a găsit cumpărător: o firmă din SUA

Firma de investiții americană Sixth Street este gata să facă o ofertă pentru cumpărarea lui Napoli, potrivit La Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Aurelio De Laurentiis, patronul clubului, ar putea primi o propunere, însă vrea să ştie americanii privesc cu seriozitate achiziționarea gigantului italian printr-unul dintre fondurile sale, vizând totodată construirea unui stadion.

Potrivirt calcionapoli24.it, De Laurentiis nu s-a hotărât încă dacă va vinde clubul, dar l-a evaluat la prețul minim de 700 de milioane de euro. Ceea ce vrea el este în principiu căutarea de parteneriate în străinătate pentru a extinde aria de acțiune a SSC Napoli.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Aurelio De Laurentiis dorește ca profiturile corporative să crească din ce în ce mai mult și, pentru a face acest lucru, caută experți din industrie pentru a diversifica investițiile și câștigurile. Dacă acest lucru va însemna ulterior vânzarea clubului, nimeni nu știe deocamdată.

Cine este Sixth Street

Sixth Street este o firmă de investiții cu clienți la nivel mondial, cu sediul în California, Statele Unite, dar și în Europa. Ea se ocupă cu dezvoltarea temelor de investiții și propunerea de soluții companiilor în fiecare fază de creștere.

ADVERTISEMENT

Sixth Street nu are sector anume de investiții, ci un portofoliu diversificat. Ea operează nouă platforme de investiții sau domenii, începând de la cel hotelier până la cel tehnologic.

Pe pagina lor oficială se arată: „Începem companii, cumpărăm afaceri, oferim finanțare directă, formăm asociații mixte, cumpărăm fluxuri de redevențe, investim pe piețele secundare, creăm soluții hibride și dezvoltăm facilități complet noi. Facem toate acestea la nivel global, în toate industriile și ca o singură echipă unificată de profesioniști în investiții și control”.

ADVERTISEMENT

Privind puțin în istoria companiei, Sixth Street este fosta divizie de credit a gigantului de management alternativ al activelor TPG, care a devenit independent în mai 2020. Activul firmei americane se ridică la peste 60 de miliarde de dolari în active gestionate.

ADVERTISEMENT