Sport

Oficial: Adrian Mutu a fost dat afară de la FC U Craiova! Răspunsul lui Șumudică la oferta familiei Mititelu. Update

Adrian Mutu a fost dat afară de la FC U Craiova după înfrângerea suferită în derby-ul cu Universitatea Craiova.
04.10.2021 | 17:03
Oficial Adrian Mutu a fost dat afara de la FC U Craiova Raspunsul lui Sumudica la oferta familiei Mititelu Update
ADVERTISEMENT

Înfrângerea suferită în derby-ul local cu rivala de moarte Universitatea Craiova i-a fost fatală lui Adrian Mutu, care a fost dat afară din funcția de antrenor al echipei FC U Craiova.

Patronul Adrian Mititelu jr nu a mai avut răbdare cu antrenorul său și a decis să-l demită, fiind nemulțumit de rezultatele înregistrate de echipă în prima parte a campionatului, susține Digisport.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu nu mai este antrenorul lui FC U Craiova. Înfrângerea din derby-ul de duminică i-a fost fatală

Începând de luni, 4 octombrie, Adrian Mutu nu mai este antrenorul lui FC U Craiova, echipă pe care o preluase în pauza competițională din vară.

Fostul selecționer al naționalei de tineret negociază în aceste momente despărțirea pe cale amiabilă de clubul patronat de familia Mititelu. El ar fi putut fi demis la finalul turului fără nicio compenație financiară dacă echipa era clasată mai jos de locul 8 în clasament, însă Adrian Mititelu jr nu mai avut răbdare și a decis să facă schimbări încă de pe acum.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a confirmat despărțirea de echipa lui Adrian Mititelu și a precizat că discută termenii unei înțelegeri amiabile. De asemenea, el a anuntat că va lua o pauză până în iarnă pentru a se liniști, fiind exclus să preia imediat o altă formație.

Până la numirrea unui nou antrenor, de pregătirea echipei se va ocupa preparatorul fizic Dan Vasilică, cel care i-a mai antrenat pe olteni și în Liga 3 sau Liga 2.

ADVERTISEMENT
  • 13 este locul ocupat de FC U Craiova în Liga 1 după disputarea a 11 etape: 2 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri

Adrian Mutu anticipase despărțirea încă de duminică seara

Adrian Mutu a anticipat încă de duminică seara faptul că urma să se despartă de FC U Craiova, dar spunea că este treaba conducerii ce decizie va lua, pentru că el nu-și va da demisia.

ADVERTISEMENT

„Prima repriză a fost una foarte bună, nici ei nu au avut ocazii de gol. Eu nu țin de niciun scaun, rămane la latitudinea conducerii. Eu încerc să-mi fac treaba ca un profesionist zi de zi.

Dacă eu nu reușesc, poate reușește altcineva. Eu nu îmi dau demisia, sunt lucruri care cred că se pot redresa. Să nu uităm că suntem o nou-promovată și lucrurile nu merg ca la celelalte echipe care sunt de câțiva ani în Liga 1”, declarase Adrian Mutu la finalul derby-ului cu Universitatea Craiova.

  • 7 august 2021 este data ultimei victorii obținute de FC U Craiova în Liga 1: 2-1 pe terenul Academicii Clinceni

Marius Șumudică și Eugen Neagoe, pe lista posibililor înlocuitori ai lui Adrian Mutu la FC U Craiova

Demiterea lui Adrian Mutu de la FC U Craiova a venit în momentul în care LIga 1 este întreruptă două săptămâni din cauza meciurilor echipei naționale, astfel că familia Mititelu are timp la dispoziție să numească un înlocuitor.

O primă variantă ar fi Marius Șumudică, tehnician care s-a despărțit în urmă cu o lună de campioana CFR Cluj, și pe care a lăsat-o pe primul loc în Liga 1 cu maximum de puncte după 7 etape, însă șansele ca acesta să-i preia pe olteni sunt aproape nule.

Șumudică a declarat în numeroase rânduri că principalul său obiectiv este să se întoarcă în Turcia, unde se află în contact cu mai multe echipe de prima ligă, și e greu de crezut că ar mai fi dispus să înceapă așa repede o nouă aventură în Liga 1, mai ales că FC U Craiova e o formație cu șanse minime de a prinde play-off-ul, nicidecum o forță a campionatului.

O altă variantă a oficialilor olteni, mult mai la îndemână, este Eugen Neagoe, antrenor liber de contract în acest moment după despărțirea de Astra. Conform Gsp.ro, Neagoe a mai negociat cu Adrian Mititelu și în vară, înainte de instalarea lui Adrian Mutu, și are avantajul că a mai colaborat cu actualul patron și în trecut, în două rânduri (2005 și 2009).

ADVERTISEMENT