Sport

Duelul unui oraș divizat de ani de zile! Universitatea Craiova a tranșat meciul pe teren, dar războiul continuă. Reportaj Fanatik

Universitatea Craiova a câștigat cu 2-0 meciul împotriva marii rivale, FC U, grație golurilor marcate de Nistor și Baiaram. Însă, Craiova este un oraș divizat din punct de vedere fotbalistic, iar războiul este unul de durată.
03.10.2021 | 23:04
Duelul unui oras divizat de ani de zile Universitatea Craiova a transat meciul pe teren dar razboiul continua Reportaj Fanatik
Elvir Koljic in meciul de fotbal dintre FC U Craiova si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 3 octombrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre FC U Craiova și Universitatea Craiova a scos la iveală tensiunile uriașe dintre cele două tabere. Pe teren, Universitatea s-a impus cu 2-0 cu golurile lui Nistor și Baiaram. Chiar dacă FC U nu a contat în acest meci, înfrângerea nu schimbă nimic în războiul de anduranță pe care îl duc cele două formații, cu tot cu suporterii lor. Craiova fotbalistică va fi în război cât timp vor exista cele două.

După opt ani de așteptare, cele două rivale din Craiova s-au întâlnit din nou pe gazon!

De opt ani așteptau cei de la FC U Craiova un meci cu rivala din oraș, pe care o acuză că le-a furat identitatea. Echipa lui Mititelu a trebuit să o ia de la zero, din Liga a IV-a în 2017 și a început să urce spre vârf, prin hățișul ligilor inferioare.

ADVERTISEMENT

În vară, FC U Craiova ajungea din nou în elita fotbalului românesc și un oraș întreg aștepta duelul dintre cele două formații, fiecare susținând că sus și tare că este “Adevărata Universitatea Craiova”.

Stadionul din Craiova
Stadionul din Craiova

Zile tensionate înaintea derby-ului! Controversa principală: cum se împart biletele la derby?

Ultimele zile înaintea derby-ului din etapa a 11-a dintre cele două Craiove au fost încinse în oraș. Principala controversă a fost repartizarea biletelor. S-a reușit performanța ca ambele tabere să fie nemulțumite.

ADVERTISEMENT

Fanii oaspeților au primit doar 462 de bilete, deși voiau 3000 pentru a ocupa toată peluza, în timp ce nucleul dur al celor de la FC U, Peluza Sud 1997, a anunțat că nu vine la meci pentru că nu sunt de acord ca doar vaccinații să intre în tribune.

A urmat un război al declarațiilor între cele două tabere, care se acuzau reciproc pentru situația creată. Cei de la Universitatea au organizat un fan zone în piața Mihai Viteazul, locul de întâlnire a galeriei celor de la CS Universitatea.

ADVERTISEMENT
Piața Mihai Viteazu
Piața Mihai Viteazu

Ultrașii celor de la FC U s-au întâlnit în parcul Rovine și au venit spre stadion!

A fost montat un ecran uriaș de unde suporterii să urmărească meciul. Fanii oaspeților au ajung în piață în jurul orei 18:00 și au fost distribuite cele 462 de tichete. Criteriul de selecție a fost vaccinarea.

De cealaltă parte, ultrașii celor de la FC U s-au întâlnit în parcul Rovine, de unde au venit spre stadion. Ultrașii au anunțat că nu vor intra pe stadion și își vor încuraja favoriții de pe esplanada de la tribuna a II-a.

ADVERTISEMENT
Adrian Mititelu Jr, la intrarea pe stadion
Adrian Mititelu Jr, la intrarea pe stadion

Agitație la tribuna oficială! Mititelu Jr. și Rotaru au venit cu alaiul după ei

La tribuna oficială a fost mare agitație. Adrian Mititelu Jr. a venit însoțit de aproximativ 20 de persoane, iar bolizii de lux în care a venit grupul Mititelu erau parcați în fața tribunei oficiale. Și patronul celor de la Universitatea, Mihai Rotaru, a venit cu alai, fiind însoțit de 10 oameni, printre care și bodiguarzi.

Mihai Rotaru
Mihai Rotaru

Dacă patronii celor două echipe nu au fost verificați pentru certificatele de vaccinare, nu același lucru s-a întâmplat cu mai mulți oficiali ai Universității și glorii ale Craiovei, cum ar fi Sorin Cârțu. Ei au stat minute bune la intrarea la loje și au fost rugați să prezinte certificatele de vaccinare, verificate cu mare atenție de forțele de ordine.

VEZI VIDEO: 

Bătaie între fani, imediat după ce au intrat pe stadion!

Pe stadion, fanii celor la FC U Craiova au populat tribuna a doua, în timp ce suporterii oaspeților de la Universitatea au fost invitați în Peluza Nord să își ocupe cele 462 de locuri. Însă, la scurt timp după ce au intrat oaspeții în arenă, gazdele au sărit la bătaie și au forțat cordoanele de securitate.

Incidentul a fost rapid înnăbușit, iar câteva minute mai târziu, aproximativ 100 de fani sub acoperire ai celor de la Universitatea au migrat de la tribuna a II-a spre Peluza Nord pentru a fi alături de galeria proprie.

De cealaltă parte, chiar dacă fanii din Peluza Sud au anunțat că nu vin la meci, iar peluza a fost închisă, un grup de ultrași ai FC U Craiova a ocupat un loc la tribuna a II-a, de unde au scandat pe tot parcursul meciului.

Fanii de la tribuna a II-a
Fanii de la tribuna a II-a

5000 de suporteri vaccinați au urmărit din tribune meciul!

Aproximativ 5000 de fani s-au strâns în tribunele stadionului din Craiova pentru derby. Un meci cu orgolii imense, cu un scandal care durează deja de 10 ani și care a fost provocat de dezafilierea Universității Craiova, în 2011.

Despre prima repriză din meciul propriu zis sunt puține lucruri de spus. Dacă nivelul fotbalului practicat de cele două echipe ar fi fost la măcar 10% din nivelul declarațiilor și controverselor care s-au iscat în jurul acestui meci, am fi avut un fotbal de calitate.

Elvir Koljic si Dominik Kovacic in meciul de fotbal dintre FC U Craiova si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco. Sursa: sportpictures.eu
Elvir Koljic si Dominik Kovacic in meciul de fotbal dintre FC U Craiova si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco. Sursa: sportpictures.eu

Prima repriză modestă! Bancu a ratat singura ocazie

Nu a fost cazul. FC U Craiova a blocat bine atacurile moi ale oaspeților și au încercat să lovească pe contraatac. Singura jumătate de ocazie a venit la poarta lui Popa, în minutul 23, când șutul lui Bancu pe diagonală, a trecut puțin pe lângă.

Universitatea Craiova a avut mai mult timp inițiativa și a încercat să creeze mai mult, fără succes însă. Mutu a betonat defensiva pentru acest meci. Cel mai periculos jucător al celor de la FC U a fost Sidibe, care a reușit câteva curse bune în banda dreaptă, nefiind materializate însă pe tabelă.

Nistor a deschis scorul după o eroare gravă a lui Diallo

Unul dintre cele mai spectaculoase momente ale primei reprize, măcar la nivel vizual, au fost zecile de fumigene aruncate în teren de fanii Universității, care au creat pentru câteva minute o atmosferă de mare meci.

Fumigenele aruncate pe stadion. Sursa: sportpictures.eu
Fumigenele aruncate pe stadion. Sursa: sportpictures.eu

În schimb, repriza secundă a început furtunos. Dan Nistor a deschis scorul cu un șut excelent plasat din 16 metri, după o greșeală a fundașului central, Bradley Diallo. Peluza Nord a izbucnit și, timp de câteva minute, doar suporterii oaspeților s-au auzit pe stadion.

Tabela de pe
Tabela de pe “Oblemenco” după golul lui Nistor. Sursa: sportpictures.eu

Andrea Campagno, roșu direct pentru o lovitură la Pigliacelli!

Au urmat 20 de minute fără nicio ocazie în care FC U a vrut să atace, dar nu a putut, iar Universitatea a vrut să conserve avantajul. Monotonia a fost întreruptă de un cartonaș roșu, stupid încasat de atacantul celor de la FC U, Andrea Campagno.

Italianul l-a lovit pe conaționalul său, Mirko Pigliacelli, cu mâna în față și arbitrul Adrian Cojocaru i-a arătat cartonașul roșu. FC U a rămas în 10 oameni și misiunea de a marca părea imposibilă, în condițiile în care nu au avut o ocazie 70 de minute când se juca în egalitate numerică.

Andrea Campagno, stânga, a fost eliminat după ce l-a lovit pe Pigliacelli. Sursa: sportpictures.eu
Andrea Campagno, stânga, a fost eliminat după ce l-a lovit pe Pigliacelli. Sursa: sportpictures.eu

Baiaram a tranșat soarta războiului din Craiova!

Universitatea Craiova a rezolvat meciul în minutul 86 prin golul marcat pe contraatac de Ștefan Baiaram. A fost momentul în care fanii celor de la FC U Craiova au părăsit tribunele stadionului.

Echipa lui Laurențiu Reghecampf și confirmat statutul de favorită în fața rivalei din oraș, Universitatea Craiova reușind prima victorie în istoria meciurilor directe. Precedentele două confruntări, care s-au disputat în urmă cu 8 ani, s-au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Însă, victoria Universității Craiova nu tranșează în niciun fel conflictul aprins dintre cele două tabere. Craiova va rămâne un oraș divizat, iar rivalitatea dintre cele două echipe și fanii acestora va rămâne la cote maxime indiferent de scorul înregistrat pe teren în aceste derby-uri.

  • 5000 de fani au asistat la derby-ul dintre FC U Craiova și Universitatea
  • 0 șuturi pe poartă a avut FC U Craiova

 

ADVERTISEMENT