Life

Șocul trăit de niște turiști străini când au aflat cum se prepară mâncarea delicioasă de la un restaurant: ”Nu a fost niciodată curățat”

Mai mulți turiști străini au rămas șocați după ce au aflat cum se prepară mâncarea într-un restaurant de renume. Un vas nu era spălat niciodată.
16.10.2023 | 15:24
Socul trait de niste turisti straini cand au aflat cum se prepara mancarea delicioasa de la un restaurant Nu a fost niciodata curatat
Șocul trăit de niște turiști străini când au aflat cum se prepară mâncarea la un restaurant. Sursă foto: YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști străini au mers la un restaurant extrem de popular. E renumit pentru gustul preparatelor sale, însă nimeni nu s-ar fi gândit vreodată cum ajunge să fie preparată mâncarea.

Cum este făcută mâncarea de la un restaurant celebru

Vorbim despre un restaurant din Tokyo. În mediul online a fost publicat un clip video în care vedem modul în care se prepară mâncarea. Succesul bucătăriei stă într-un vas care este acoperit cu o masă gelatinoasă.

ADVERTISEMENT

Iar ce este cel mai interesant de abia acum începe. Se pare că în vasul respectiv se află sosul în care sunt scufundate frigăruile de porc. Nimic ciudat până acum. Adevărul este însă că masa gelatinoasă maro este sosul scurs și întărit în ultimii 90 de ani.

Proprietarul restaurantului celebru spune că vasul nu a fost niciodată curățat. De altfel, acesta este și secretul gustului pentru faimoasele frigărui de porc de acolo, astfel că nu s-a renunțat niciodată la aceste obicei.

ADVERTISEMENT

„Vasul nu a fost niciodată curățat”, a spus proprietarul restaurantului, transmis din generație în generație. Astfel, în loc ca vasul din restaurant să fie curățat în fiecare zi, după închidere, personalul ”îmbunătățește aroma”.

Cum? Toarnă sosul rămas acolo. Iar proprietarul acestui restaurant spune că vasul este o comoară. Conform presei străine, lanțul de restaurante a fost fondat în anul 1993 de bunicul proprietarului.

ADVERTISEMENT

Tot atunci a apărut și vasul cu sos, iar tradiția a rămas aceeași. Sosul se adaugă fără curățarea recipientului. Iar toate cele trei generații au urmat această regulă și nici că vor să renunțe la ea.

Turiștii au fost dezgustați

După ce imaginile cu vasul din restaurant au apărut însă pe internet, mulți turiști străini au fost degustați. Se pare că nu puțini sunt cei care au mers să mănânce în acest loc din Tokyo, având în vedere că mâncarea este delicioasă.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu avea să știe însă ce se ascunde în spatele unui gust aparte. Experții spun însă că nu sunt motive de îngrijorare. Mai exact, sosul este gătit destul de mult, la temperaturi mari, astfel că nu se pune problema de o contaminare.

Și nici după publicarea videoclipului, proprietarul nu ar fi dispus să schimbe ceva. Unele surse spun că acesta va continua să prepare sosul după tradiție. Sunt și zvonuri care spun însă că ar exista un plan de curățenie după 90 de ani.

ADVERTISEMENT