News

Şoferul drogat care a omorât doi tineri la 2 Mai a venit cu scuze năucitoare. El le-a spus poliţiştilor că a lovit o vacă sau o pasăre

Matei Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus drogat şi a omorât doi oameni sâmbătă dimineaţă şi-a motivat fuga de la locul faptei prin faptul că a crezut că a lovit un animal.
19.08.2023 | 22:45
Soferul drogat care a omorat doi tineri la 2 Mai a venit cu scuze naucitoare El lea spus politistilor ca a lovit o vaca sau o pasare
Matei Vlad Pascu se lăuda pe reţelele de socializare cu banii şi maşinile părinţilor Foto: Ziua de Constanţa
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi detalii despre tragedia de sâmbătă dimineaţă, din apropierea staţiunii 2 Mai, când un şofer drogat a intrat cu maşina într-un grup de opt tineri, omorându-i pe loc pe doi dintre ei.

Şoferul drogat îşi luase permisul în urmă cu trei luni

Tânărul de 19 ani nu a oprit să vadă ce se întâmplă cu victimele sale şi a părăsit locul accidentului, îndreptându-se spre Vama Veche, acolo de unde a şi fost săltat de poliţişti. În ciuda faptul că maşina sa era avariată, şoferul a susţinut iniţial că nu el a lovit grupul de turişti.

ADVERTISEMENT

Mai mult, explicaţia oferită de băiatul drogat cu un cockteil de cocaină, amfetamină şi metamfitamină a fost una năucitoare. Acesta le-a declarat oamenilor legii că a lovit o vacă sau o pasăre mare şi din această cauză maşina sa arată în asemenea hal.

Autoturismul pe care acesta îl conducea era un Mercedes de colecţie, decapotabil, a cărui valoare de piaţă este estimată la 50.000 de euro. În ciuda valorii sale, maşina nu avea RCA. Potrivit observatornews.ro, tânărul îşi luase permisul în urmă cu doar trei luni.

ADVERTISEMENT

Cei care au alertat poliţia cu privire la Matei Vlad Pascu, şoferul drogat, au fost taximetriştii, care au observat maşina lovită. Ulterior, după audieri, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar duminică va fi propus pentru arestare preventivă.

Anterior producerii accidentului, tânărul a fost surprins de camerele de supraveghere în magazinul unei benzinării, de unde şi-a cumpărat ţigări şi ciocolară. Pe imagini apare destul de confuz, iar vânzătorul şi o altă clientă îl privesc destul de suspicioşi.

ADVERTISEMENT

Conform Legii Anastasia, intrată în vigoare la data de 13 iulie 2023, pedeaspa este de închisoare cu executare pentru şoferii care conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis şi care sunt implicați în accidente rutiere mortale.

Vlad Pascu intră în această categorie, iar două dintre persoanele pe care le-a lovit cu maşina, o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani au murit. De asemenea, trei tineri au fost spitalizaţi cu răni destul de grave.

ADVERTISEMENT

Cei opt tineri erau din Bucureşti şi Braşov şi se întorceau la cazarea din staţiunea 2 Mai, după o noapte petrecută în Vama Veche. Aceştia mai aveau câteva sute de metri până la destinaţie când s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT