Life

Soluția banală care te scapă pe loc de mucegaiul din mașina de spălat. Ingredientele se găsesc în toate bucătăriile românilor, dar puțini știu cât de folositoare sunt

Pontul simplu care elimină definitiv mucegaiul din mașina de spălat. Produsele sunt achiziționate de români, care nu cunosc toate proprietățile.
27.01.2024 | 10:49
Solutia banala care te scapa pe loc de mucegaiul din masina de spalat Ingredientele se gasesc in toate bucatariile romanilor dar putini stiu cat de folositoare sunt
Pontul simplu care elimină definitiv mucegaiul din mașina de spălat. Produsele sunt achiziționate de români, care nu cunosc toate proprietățile. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Soluția banală care te scapă pe loc de mucegaiul din mașina de spălat. Ingredientele se găsesc în toate bucătăriile românilor, dar puţini ştiu cât de folositoare sunt. Vei scăpa instant de mirosul neplăcut din interiorul aparatului.

Pontul simplu care elimină definitiv mucegaiul din mașina de spălat. Produsele sunt achiziționate de români, care nu cunosc toate proprietățile

Pontul simplu care elimină definitiv mucegaiul din mașina de spălat. Produsele sunt achiziționate de români, care nu cunosc toate proprietățile importante pe care le au acestea asupra lucrurile din bucătărie și din casă, în general.

ADVERTISEMENT

Oțetul distilat se găsește în majoritatea gospodăriilor din România pentru că este un ingredient extrem de util. Amestecat cu puțină zeamă de la o lămâie și două căni de apă reprezintă o soluție ideală pentru curățare.

Compoziția se amestecă bine și se presară în mașină de spplat rufe. Se lasă să acționeze preț de câteva minute și apoi se curăță cu un burete curat sau cu o cârpă. De asemenea, sucul de lămâie mai poate fi amestecat cu o jumătate de cană de apă oxigenată și două căni de apă de la robinet.

ADVERTISEMENT

Toate aceste trei produse se pun într-un vas și se amestecă bine, fiind o soluție ideală pentru a curăța aparatul din casă. În plus, gospodinele mai pot apela la un amestec compus din patru părți de apă și o parte de oțet.

Soluția se pune într-o sticlă cu pulverizator și se pulverizează acolo unde se află mucegaiul. În cazul în care petele rezistă și nu se elimină din prima, atunci ar fi bine să se folosească o periuță de dinți veche, pe care nu o mai folosiți.

ADVERTISEMENT

Cum se curăță corect și eficient mașina de spălat

Indiferent de trucul pe care îl alegi, acesta va funcționa ca la carte. De acum înainte nu vei mai avea deloc mucegai din mașina de spălat rufe. Acționează de fiecare dată când observi că acesta începe să se formeze în interior.

Aparatul se curăță corect și eficient dacă se ține cont de fiecare compartiment în parte, atât de la interior, cât și de la exterior. Gospodinele trebuie să spele garnitura, tamburul, cât și furtunurile care transportă apa.

ADVERTISEMENT

Cuva se curăță la un program scurt, cu o soluție obținută din ingredientele de mai sus. Mașina de spălat rufe va rezista mai mult și nu se va strica după ce se termină perioada de garanție. Așadar, nu o vei schimba foarte des.

ADVERTISEMENT
Tags: