Life

Soluția ieftină și eficientă care îți poate salva întreaga recoltă. O poți face acasă și are beneficii uimitoare

Soluția ieftină și eficientă care îți poate salva întreaga recoltă o poți face acasă cu doar două ingrediente. O să economisești timp, dar și bani cu ajutorul ei.
08.04.2024 | 20:32
Solutia ieftina si eficienta care iti poate salva intreaga recolta O poti face acasa si are beneficii uimitoare
Soluția ieftină și eficientă care îți poate salva întreaga recoltă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Soluția ieftină și eficientă care îți poate salva întreaga recoltă există într-adevăr. Nu e nevoie să cheltui sume exorbitante de bani. Te poți bucura de o mulțime de avantaje și acasă, foarte ușor.

Soluția ieftină și eficientă care îți poate salva întreaga recoltă

Este acel moment din an în care multe persoane aleg să cultive fructe, legume, ori diferite plante. Evident că există și anumite riscuri, astfel că dacă vrem să ne protejăm recolta, e bine să luăm măsuri din timp.

ADVERTISEMENT

Pentru persoanele care nu vor să cheltuie bani pe produse din comerț, există soluții. De altfel sunt o mulțime de trucuri care dau roade și care ne pot proteja recolta, indiferent de situație. Soluția ieftină și eficientă care îți poate salva întreaga recoltă o poți prepara acasă.

Aceasta are la bază iod și lapte. Dacă ai plantat legume în grădină și vrei să le știi în siguranță, te poți baza pe ea. Ce este, de fapt, această soluție? Ea reprezintă practic un tratament pentru legume și aduce o mulțime de beneficii.

ADVERTISEMENT

Fiecare ingredient în parte are proprietățile sale, iar împreună, pot face minuni. Iodul, spre exemplu, poate combate mucegaiul. Totodată, el previne apariția putregaiului la nivelul rădăcinilor și este un antiseptic natural, ținând și alte boli la distanță de recolta ta.

Un alt detaliu interesant e că iodul ajută la metabolizarea azotului. Astfel, recolta ta va fi una mult mai bogată dacă folosești acest tratament. De cealaltă parte, laptele ajută la combaterea microorganismelor patogene, precum ciupercile.

ADVERTISEMENT

Cum folosești acest tratament în mod corect

El e bogat în magneziu, potasiu, calciu, dar și fier. Soluția ieftină și eficientă care îți poate salva întreaga recoltă, are, deci, la bază, doar ingrediente care aduc o mulțime de beneficii legumelor tale. Cum o prepari?

În primul rând vei avea nevoie de 9 litri de apă, alături de o linguriță de iod și de 10 grame de acid boric. Cel din urmă ajută plantele să înflorească și să se fructifice. Cum se aplică această soluție? Se pune într-un recipient cu pulverizator și se stropește când plantele au cel puțin 6 frunze.

ADVERTISEMENT

Stropirea se va face o dată la două zile și nicidecum mai des și se repetă din două în două săptămână, până când legumele sunt recoltate. Este de preferat ca tratamentul să fie făcut seara și în momentele în care riscul de ploaie nu există. În caz contrar, va fi nevoie ca tratamentul să fie efectuat din nou.

ADVERTISEMENT