Life

Cum poți salva plantele atacate de insecte. Trucul natural care te scapă de această problemă

Cum poți să salvezi plantele atacate de insecte. Aplică acest truc natural pentru a scăpa de problemă. Rezultatul e garantat.
26.11.2023 | 15:59
Cum poti salva plantele atacate de insecte Trucul natural care te scapa de aceasta problema
Cum salvezi plantele atacate de insecte. Sursa foto: Unsplash/Alex Abhinandan
ADVERTISEMENT

Trucul cu care poți salva plantele atacate de insecte. Este natural, fără substanțe chimice, și se prepară în doar câteva minute. Rezultatele vor fi foarte bune.

Trucul pe care să-l aplici pentru a salva plantele atacate de insecte

Atunci când sunt atacate de insecte, plantele mor mai reped, iar dăunătorii transmit plantelor boli greu de tratat. Cu toate acestea, există o metodă prin care le poți salva.

ADVERTISEMENT

În general, soluțiile chimice sunt cele mai eficiente atunci când plantele tale au insecte, atâta timp cât respecți toate indicațiile de utilizare ale acestora. În cazul în care soluția este mult prea concentrată, atunci poți otrăvi planta.

Pentru a nu se întâmpla astfel de lucruri, poți folosi un truc simplu, care nu este dăunător pentru plantele tale, iar insectele se vor ține departe de ele.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de câteva ingrediente accesibile, cum ar fi detergent de vase, apă, bicarbonat de sodiu și ulei vegetal. Trucul a fost dezvăluit de Kia Jade, o creatoare de conținut pasionată de grădinărit.

Amestecul este un pesticid natural, iar plantele vor fi sănătoase chiar și după ce au fost atacate de insecte. În plus, este un amestec pe care îl poți prepara foarte repede, în doar câteva minute.

ADVERTISEMENT

„Acesta este preferatul meu, cu siguranță, și îmi permite să-mi păstrez plantele sănătoase după ce au fost atacate de acesți gândaci enervanți. Acesta este un pesticid natural. Aveți toate ingredientele în bucătărie. Este nevoie de mai puțin de două minute pentru a crea amestecul”, a spus aceasta într-un clip video.

Pentru a prepara amestecul, e nevoie de o linguriță de detergent de vase, care trebuie adăugată la 500 ml de apă. Se mai adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și încă una de ulei vegetal.

ADVERTISEMENT

Tot conținutul se amestecă și se pune într-o sticlă de pulverizare, iar soluția poate fi utilizată. În doar două minute, insectele vor fi ucise de acest amestec.

“Uleiul vegetal sufocă de fapt insectele. Mă simt un pic prost că fac asta, dar îmi atacă plantele. Această soluție le-a ucis în termen de două minute, au căzut de pe plante.

Sper că acest pesticid natural să vă ajute și pe voi. Eu l-am folosit pe diferite plante pe care le am în grăsină și până acum a funcționat foarte bine”, a mai spus creatoarea de conținut, potrivit Sky News.

ADVERTISEMENT