Life

Sora Deliei Matache, destăinuiri după ce s-a confruntat cu o boală periculoasă: „ Îmi tremură vocea. Mă agit când vorbesc despre asta”

31.08.2020 | 11:23
Sora Deliei Matache destainuiri dupa ce sa confruntat cu o boala periculoasa  Imi tremura vocea Ma agit cand vorbesc despre asta
Sora Deliei Matache vorbește despre depresie
ADVERTISEMENT

Sora Deliei Matache a trecut prin clipe grele după nașterea celor doi copii, pentru că viața ei s-a schimbat radical, așa cum se întâmplă în cazul tuturor mamelor.

Deși foarte puține recunosc sau își dau seama, multe mămici ajung să trăiască în depresie, iar instalarea stărilor de anxietate să nu fie observate decât foarte târziu.

ADVERTISEMENT

Oana Matache trage un semnal de alarmă, pentru că și ea s-a luptat cu aceste sentimente grele care au încercat-o și care chiar și acum au un efect asupra stării ei.

Sora Deliei Matache, despre depresie și efectele ei

Pentru că este urmărită de sute de mii de oameni, Oana Matache profită de popularitatea ei pentru a vorbi și despre depresie, boala secolului XXI, pe care orice om poate să o trăiască. Astfel, sora Deliei Matache susține că sunt niște semnale care ar trebui să ne atragă atenția în ceea ce privește această boală, iar unul dintre acestea este procrastrinarea.

ADVERTISEMENT

Astfel, tânăra mămică, vizibil afectată și acum de momentele grele prin care a trecut și cu care s-a confruntat, explică pe Instagram cum s-a manifestat la ea această boală și cum a reușit să scape de stările de anxietate atunci când trebuia să facă ceva ce nu știa, nu fusese învățată, ori nu-i plăcea.

https://www.instagram.com/p/CEJ7VlFpri-/

„M-am uitat pe youtube la un psiholog care vorbea de procrastinare. Și ea spunea că această acțiune este de fapt un semn de ușoară depresie, este o depresie pe care o avem cu toții în viața noastră, momente mai dificile, moment mai stresante, poate de exemplu și după ce ai făcut niște copii, iar lucrurile se schimbă. Ceea ce este foarte interesant este că simt că încep să mă agit foarte tare când vorbesc despre chestia asta.

ADVERTISEMENT

O să fac abstracție de chestia asta. What the fuck (n.r la dracu), îmi tremură vocea? Da, și cel mai interesant punct din discuția asta este că procrastinarea este egală cu frica de a fi respins sau frica de eșec, în cazul meu. Și m-am gândit mai bine. Și da, avea dreptate, pentru că îmi era teamă să duc la capăt chestii gen să redactez contracte, să scanez și să trimit hârtii pe mail, să lucrez cu hârtii, să lucrez cu chestii cu care eu nu sunt obișnuită pentru că am făcut liceul de muzică, școala de muzică,  suntem artiști, nu avem legătură deloc cu chestiile astea de birocrație și sincer le detest și încerc să le amân cât mai mult, dar ăsta-i job-ul meu până la urmă.

Și unul din sfaturile acestui psiholog, doctor, ceva super recunoscută itnernațional, era să mutăm aceste task-uri în prima parte a zilei. Pentru că dacă faci ce nu vrei să faci delco în prima parte a zilei îți vei duce ziua la capăt cu acest sentiment de învingător. Și e mișto, pentru că îți dă o vibe mișto (n.r o senzație mișto) care te poate face să faci față la tot felul de provocări. Și uite așa îți cultivi cu plăcere chestia asta.”, a menționat Oana Matache într-un Insta Story pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Este mama a doi copii

Oana Matache, sau Oana Cosânzeana – cum o găsim pe Instagram, a devenit mamă pentru prima dată în decembrie 2017, când a venit pe lume Jessie, o fetiță minunată care bucură zilele familiei. În martie 2019, sora Deliei a mai născut un băiețel. Ea este căsătorită cu Răzvan Miheț din 28 mai 2017.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede,...
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze