News

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, acuze dure la adresa magistraților: ”Se trage de timp pentru a mușamaliza cazul”

Cazul morții mezzosopranei devine tot mai complicat, asta în condițiile în care familia e convinsă că moartea nu a fost o întâmplare.
19.10.2022 | 12:40
Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoara acuze dure la adresa magistratilor Se trage de timp pentru a musamaliza cazul
Soprana Macsim Nicoară a murit în 2020. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Sora Mariei Macsim Nicoară acuză magistrații că trag de timp pentru a mușamaliza acest caz, cu scopul clar de a-l scăpa de judecată pe soțul mezzosopranei.

Familia mezzosopranei MAria Macsim Nicoară, acuze dure

Au trecut luni de zile din momentul în care Tribunalul Iași a decis ca ancheta în acest caz să fie reluată, însă progresele făcute sunt aproape nule, potrivit Bzi.ro.

ADVERTISEMENT

”Suntem consternați că dosarul a rămas intact și că a fost plimbat de la o instanță la alta. Nimeni nu s-a uitat el și nu a avut loc nicio anchetă. Se trage de timp pentru a mina o anchetă și a mușamaliza cazul. E clar că nu există nicio șansă în Iași, bănuim și de ce… Atâta vreme cât ancheta a fost greșită de la început de către procuror, credem că intenția este de a nu se descoperi erorile făcute, sacrificând, astfel, aflarea adevărului”, a precizat Elena Hereș, sora sopranei.

Familia intenționează să se adreseze procurorului general, în condițiile în care la Iași această anchetă nu pare ”de interes”.

ADVERTISEMENT

”În prezent, se ignoră o hotărâre judecătorească a Tribunalului din Iași, din 3 martie 2022, prin care s-a dispus redeschiderea dosarului de omor și trimiterea acestuia la procuror pentru completarea cercetărilor cu privire la infracțiunea de omor, respectiv complicitate la omor. Deși am făcut cereri concrete pentru administrarea unor probe care nu suportă amânare, nici nu au avut bunăvoința să le analizeze.

În acest context, ne vom adresa procurorului general cu solicitarea de a prelua dosarul. Vom lupta în continuare pentru aflarea adevărului, experții noștri lucrează la caz”, a completat Elena Hereș.

ADVERTISEMENT

Pianistul Codrin Nicoară, soțul mezzosopranei, a fost acuzat în primă instanță de ”lăsarea fără ajutor a unui membru de familie”, în condițiile în care soția sa căzuse pe scări. Bărbatul spune că aceasta era băută, pentru că ar fi consumat mult alcool în acea seară. Între timp, procesul se va relua și Codrin Nicoară este principalul suspect de omor în acest caz.

Cu toate acestea, decizia din 13 septembrie 2022 prin care a fost acceptată cererea de restituire a dosarului către Tribunalul Iași pentru a continua cercetarea de omor nu pare să mulțumească familia sopranei.

ADVERTISEMENT

”Cu un an în urmă, i-am promis tatălui, înainte de a pleca dintre noi, că vom continua lupta pentru adevăr și dreptate pentru Marinela. Totodată, am împlinit și o altă datorie de suflet, aceea de a-i așeza la locul cuvenit numele, munca și personalitatea nobilă prin publicarea volumului Mezzosoprana Maria Macsim – portret în sunete, care se găsește în librăriile ieșene. Este o carte ce va sta drept mărturie întru veșnicie, e un smerit îndemn la neuitare”, a transmis Elena Hereș.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion