News

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, acuze dure la adresa magistraților: ”Se trage de timp pentru a mușamaliza cazul”

Cazul morții mezzosopranei devine tot mai complicat, asta în condițiile în care familia e convinsă că moartea nu a fost o întâmplare.
19.10.2022 | 12:40
Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoara acuze dure la adresa magistratilor Se trage de timp pentru a musamaliza cazul
Soprana Macsim Nicoară a murit în 2020. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Sora Mariei Macsim Nicoară acuză magistrații că trag de timp pentru a mușamaliza acest caz, cu scopul clar de a-l scăpa de judecată pe soțul mezzosopranei.

Familia mezzosopranei MAria Macsim Nicoară, acuze dure

Au trecut luni de zile din momentul în care Tribunalul Iași a decis ca ancheta în acest caz să fie reluată, însă progresele făcute sunt aproape nule, potrivit Bzi.ro.

ADVERTISEMENT

”Suntem consternați că dosarul a rămas intact și că a fost plimbat de la o instanță la alta. Nimeni nu s-a uitat el și nu a avut loc nicio anchetă. Se trage de timp pentru a mina o anchetă și a mușamaliza cazul. E clar că nu există nicio șansă în Iași, bănuim și de ce… Atâta vreme cât ancheta a fost greșită de la început de către procuror, credem că intenția este de a nu se descoperi erorile făcute, sacrificând, astfel, aflarea adevărului”, a precizat Elena Hereș, sora sopranei.

Familia intenționează să se adreseze procurorului general, în condițiile în care la Iași această anchetă nu pare ”de interes”.

ADVERTISEMENT

”În prezent, se ignoră o hotărâre judecătorească a Tribunalului din Iași, din 3 martie 2022, prin care s-a dispus redeschiderea dosarului de omor și trimiterea acestuia la procuror pentru completarea cercetărilor cu privire la infracțiunea de omor, respectiv complicitate la omor. Deși am făcut cereri concrete pentru administrarea unor probe care nu suportă amânare, nici nu au avut bunăvoința să le analizeze.

În acest context, ne vom adresa procurorului general cu solicitarea de a prelua dosarul. Vom lupta în continuare pentru aflarea adevărului, experții noștri lucrează la caz”, a completat Elena Hereș.

ADVERTISEMENT

Pianistul Codrin Nicoară, soțul mezzosopranei, a fost acuzat în primă instanță de ”lăsarea fără ajutor a unui membru de familie”, în condițiile în care soția sa căzuse pe scări. Bărbatul spune că aceasta era băută, pentru că ar fi consumat mult alcool în acea seară. Între timp, procesul se va relua și Codrin Nicoară este principalul suspect de omor în acest caz.

Cu toate acestea, decizia din 13 septembrie 2022 prin care a fost acceptată cererea de restituire a dosarului către Tribunalul Iași pentru a continua cercetarea de omor nu pare să mulțumească familia sopranei.

ADVERTISEMENT

”Cu un an în urmă, i-am promis tatălui, înainte de a pleca dintre noi, că vom continua lupta pentru adevăr și dreptate pentru Marinela. Totodată, am împlinit și o altă datorie de suflet, aceea de a-i așeza la locul cuvenit numele, munca și personalitatea nobilă prin publicarea volumului Mezzosoprana Maria Macsim – portret în sunete, care se găsește în librăriile ieșene. Este o carte ce va sta drept mărturie întru veșnicie, e un smerit îndemn la neuitare”, a transmis Elena Hereș.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Mircea Lucescu, ipostaze rare! Cum a fost surprins fostul selecționer în zona de...
Mircea Lucescu, ipostaze rare! Cum a fost surprins fostul selecționer în zona de lux a Capitelei
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde