Sport

Sorana Cîrstea, făcută praf înainte de Wimbledon. Cum a răspuns Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea a creat un scandal imens cu o postare făcută înainte de debutul la Wimbledon 2023, iar Ion Ion Țiriac a ținut să o apere pe iubita sa.
05.07.2023 | 11:23
Sorana Cirstea facuta praf inainte de Wimbledon Cum a raspuns Ion Ion Tiriac
Sorana Cîrstea a creat un scandal imens cu o postare făcută înainte de debutul la Wimbledon 2023, iar Ion Ion Țiriac a ținut să o apere pe iubita sa. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românca aflată pe locul 37 WTA ar fi trebuit să joace marți, 4 iulie, primul meci de la actuala ediție a Grand Slam-ului londonez, dar ploaia a amânat întâlnirea cu Tatjana Maria pentru miercuri, 5 iulie, ora 13:00.

Sorana Cîrstea, criticată vehement pentru o postare făcută înainte de Wimbledon

Întregul scandal a pornit chiar înainte de startul Wimbledon 2023, atunci când Sorana Cîrstea a postat pe contul de Instagram un mesaj care a fost considerat a fi un atac la adresa comunității LGBT.

ADVERTISEMENT

”Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, a fost postarea sportivei de 33 de ani, care a inflamat spiritele în mediul online și care i-au adus critici vehemente.

Jurnalistul american David Kane a fost unul dintre cei care au blamat mesajul transmis de Cîrstea: ”Ironia, desigur, este că creatorul meme-ului (n.r. – distribuit de Sorana) ar pune la îndoială feminitatea lui Cîrstea – fiind o femeie sportivă musculosă, care își propune să urmeze o carieră în afara casei și toate celelalte. Transfobia merge foarte des mână în mână cu misoginia interiorizată”.

ADVERTISEMENT

Ion Ion Țiriac, replică acidă pentru contestatari

De aici aici a pornit un val de mesaje negative la adresa Soranei Cîrstea pe rețelele de socializare. ”E atât de dezgustător… E un motiv întemeiat s-o urăști. Ce înseamnă să-i faci pe copii inocenți din nou? Să putrezești în iad!” sau ”Sorana Cîrstea e homofobă”, au scris oamenii pe Twitter.

”Sorana Cîrstea e din nou un gunoi”, ”Cum ar fi s-o facem pe Sorana Cîrstea să se ducă înapoi la școală?”, ”Sorana ești un gunoi, având în vedere ce ai postat!”, ”Sorana Cîrstea folosește platforma pentru a ne duce înapoi câteva decenii”, sunt alte mesaje critice la adresa sportivei.

ADVERTISEMENT

Toate aceste replici la postarea Soranei Cîrstea l-au deranjat teribil pe Ion Ion Țiriac, iubitul sportivei și fiul miliardarului Ion Țiriac, care i-a luat apărarea jucătoarei cu un mesaj postat pe rețelele de socializare.

”2023 pe scurt. Vreau să știe toată lumea că sunt heterosexual! Așa că simțiți-vă liberi să mă lăudați pentru curajul meu incredibil!”, a fost mesajul transmis de Ion Ion Țiriac, pe contul de Instagram.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea Wimbledon

În ciuda faptului că cei doi nu s-au afișat niciodată împreună în public, nici nu au negat faptul că ar avea o relație. Mai mult, Ion Ion Țiriac s-a aflat în loja Soranei la turneul de la Madrid și a stat chiar lângă antrenorul Thomas Johansson.

ADVERTISEMENT