News

Sorin Cîmpeanu anunță că 200.000 de profesori se vor vaccina. Când se redeschid școlile

01.02.2021 | 20:53
Sorin Cîmpeanu anunță că 200.000 de profesori se vor vaccina. Când se redeschid școlile
Guvernul a adoptat OUG pentru decontarea navetei elevilor. Câți copii vor beneficiaSursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că 200.000 de profesori vor să se vaccineze anti-Covid.

Cîmpeanu vrea ca elevii să se întoarcă fizic în clase începând cu 8 februarie, însă acest lucru nu va fi posibil pentru cei cu vulnerabilități medicale.

ADVERTISEMENT

Profesorii nu vor fi obligați să se vaccineze, însă datele oficiale ale ministerului arată că 200.000 de angajați ai sistemului vor face acest pas.

200.000 de profesori vor să se vaccineze anti-Covid

Ministerul va face o analiză epidemiologică marți, 2 februarie, pentru a determina în ce măsură se vor deschide școlile.

ADVERTISEMENT

„Aproape 200.000 de angajați din sistemul național de învățământ și-au declarat disponibilitatea de vaccinare. Dintre aceştia, aproape 118.000 sunt deja programaţi sau reprogramaţi, iar din aceştia, peste 27.000 sunt deja vaccinaţi, cel puţin cu prima doză, până la acest moment.

Obligaţia de vaccinare nu poate exista nici în România, nici în alt stat. Pentru 17.000 de şcoli avem mult prea puţini angajaţi cu competenţe medicale. Este nevoie de susţinere. Sunt convins să Ministerul Sănătăţii, atunci când a propus acest proiect foarte bun şi foarte necesar, a avut în vedere şi o soluţie de rezolvare a acestei diferenţe imense întrei cei câteva sute de angajaţi cu competenţe medicale şi cele 17.000 de şcoli din România”, a declarat Cîmpeanu la Antena 3.

Școlile și grădinițele se vor redeschide în viitorul apropiat

Ministrul e convins că România va redeschide în viitorul apropiat școlile și grădinițele, după modelul altor țări din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educaţiei îşi menţine interesul major pentru redeschiderea şcolilor în format fizic, sub rezerva analizei epidemiologice ce va fi făcută mâine pentru cele trei scenarii deja anunţate.

Sub 1 la mie rată de infectare – toate şcolile deschise, între 1 şi 3 la mie grădinţe -învăţământ primar şi clase terminale, peste 3 la mie, dar nu mai mult de 6 la mie – grădinţe şi învăţământ primar.

În plus, vom analiza şi posibilitatea celor din învăţământul profesional şi dual, de a organiza activităţile practice, absolut necesare în regim de prezenţă fizică.

ADVERTISEMENT

Aş vrea să vă dau şi o informaţie importantă. La această oră, doar trei state dintre cele 27 de de state membre ale Uniunii Europene nu au grădinţele şi învăţământul primar deschise, sau nu au o decizie de deschidere a grădiniţelor sau învăţământului primar, cel puţin în următoarele zile”, a completat ministrul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri