Fotbal intern

Sorin Cârțu răspunde acuzelor lui Victor Pițurcă: „Întrebați-l pe el de unde știe de Mangia, e o chestie intimă”

09.04.2021 | 12:38
Sorin Cartu raspunde acuzelor lui Victor Piturca Intrebatil pe el de unde stie de Mangia e o chestie intima
ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Victor Pițurcă despre fostul antrenor al Universității Craiova, Davis Mangia, despre care a spus că ar fi gay, au devenit virale, iar actualul președinte al oltenilor, Sorin Cârțu îl provoacă să aducă dovezi.

Reacția oficialului din Bănie vine ca urmare a apariției în spațiul public a unei înregistrări în care fostul tehnician al Universității aduce acuzații extrem de grave finanțatorului Mihai Rotaru și antrenorului italian Devis Mangia, care a pregătit echipa în perioada 2017-2019.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a refuzat să comenteze acuzațiile fostului selecționer, făcute într-o pauză de publicitate la Telekom Sport. Acesta susține că patronul Universității nu intervine în pregătirea echipei și nici nu cunoaște motivul plecării lui Devis Mangia.

Sorin Cârțu îi răspunde lui Victor Pițurcă: „Când nu ai niște date despre un om, nu poți să îi pui în cârcă păcate”

Președintele Universității Craiova a declarat că nu deține informații care să confirme acuzații lui Victor Pițurcă la adresa lui Devis Mangia și l-a provocat pe fostul selecționer să aducă dovezi pentru a proba cele afirmate.

ADVERTISEMENT

”Eu nu pot să îl acuz pe Mangia. Atâta timp cât nu ai niște date despre un om, nu poți să îi pui în cârcă nu știu ce păcate. Dacă Piți a făcut afirmația asta, poate știe el mai multe. Întrebați-l pe Piți de unde știe treaba asta. Eu nu am de unde să știu o chestie atât de intimă pe care o avea Mangia. Nu e o chestie de diplomație, dar nu am date concrete ca să pot să susțin așa ceva”, a spus Cârțu, la Pro X.

FANATIK a aflat că mesajele despre care a vorbit Pițurcă i-ar fi fost adresate lui Răzvan Popa, fost component al echipei. De altfel, zvonuri privind orientarea sexuală a lui Mangia, care ar fi atras de persoanele de sex masculin, circulau prin Craiova în perioada în care Devis Mangia pregătea echipa.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu spune că Mihai Rotaru nu intervine peste antrenori

Oficialul Universității Craiova a punctat ideea că finanțatorul grupării din Bănie nu are obiceiul să intervină peste antrenori și că atâta vreme cât el, Sorin Cârțu, a fost tehnicianul echipei nu a fost niciodată supus vreunei presiuni legate de promovarea unor anumiți jucători.

”Eu cu domnul Rotaru am avut discuții particulare, dar nu am vorbit niciodată de ce nu joacă ăla. Cel puțin cu mine, nu a făcut niciodată asta, poate că a respectat prestanța mea.

ADVERTISEMENT

Conflictul dintre ei nu vreau să-l comentez. Sunt convins că și-l rezolvă singuri, sunt doi oameni maturi, și Piți și domnul Rotaru. N-a fost niciodată chemat antrenorul în fața conducerii și întrebat despre cum a pregătit echipa. Nu s-a făcut niciodată așa ceva și nici nu se va face. Antrenorul are libertate”, a mai spus Cârțu, pentru sursa citată.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 1,55 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT