Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu, savuros după Universitatea Craiova – Rapid 2-1: „Mănâncă parizer cu ceapă și voiau și locuri centrale. Una dintre cele mai frumoase victorii”

Sorin Cârțu a oferit o primă reacție după victoria Universității Craiova, scor 2-1 cu Rapid, în a doua etapă a play-off-ului SuperLigii.
31.03.2024 | 01:15
Sorin Cartu savuros dupa Universitatea Craiova  Rapid 21 Mananca parizer cu ceapa si voiau si locuri centrale Una dintre cele mai frumoase victorii
Sorin Cârțu a oferit o primă reacție după victoria Universității Craiova, scor 2-1 cu Rapid. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a obținut a doua victorie consecutivă în play-off-ul SuperLigii, scor 2-1 cu Rapid. Conduși și aflați în inferioritate numerică, oltenii au avut puterea să răstoarne rezultatul și să se apropie la doar 4 puncte de liderul FCSB. Echipa lui Mihai Rotaru a ajuns la 8 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat.

Sorin Cârțu, savuros după Universitatea Craiova – Rapid 2-1: „Mănâncă parizer cu ceapă și voiau și locuri centrale. Una dintre cele mai frumoase victorii”

Sorin Cârțu a recunoscut că victoria cu Rapid a fost una dintre cele mai importante înregistrate de Universitatea Craiova în ultimii ani. Fostul președinte al oltenilor nu a ezitat să-l „înțepe” pe Dan Șucu. Acționarul majoritar din Giulești a urmărit derby-ul din Bănie din mijlocul galeriei rapidiste.

ADVERTISEMENT

„Voiau locuri mai centrale. Tu mănânci parizer cu ceapă, avem și noi oameni de calitate în centrul terenului. Rapid a avut o strategie bună în prima repriză și puțin în repriza secundă. Bergodi l-a dominat pe Petev.

Paradoxal, când am rămas în 10 oameni, echipa a fost mult mai dinamică și mai agresivă. Și-au asumat mai multe riscuri și au avut evoluția asta. Este una dintre cele mai frumoase seri din ultimii ani. Modul în care au evoluat, nu i-am văzut de mult așa. Unitate și riscuri. Au riscat pe acțiuni de atac. Au avut mai multe acțiuni ofensive în 10 oameni decât au avut în prima repriză. 

ADVERTISEMENT

Pasa lui Mitriță a fost de campion. Numai un jucător cu ingeniozitate poate da o așa pasă. În aglomerația de acolo să găsești tunelul, să-i dai printre picioare lui Iacob. O pasă a fost cu tot, cu șut, cu gol. N-a avut altceva de făcut decât să înscrie Baiaram”, a declarat Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA, pe Prima Sport 1.

Sorin Cârțu îi cere pe Baiaram și Mitriță la națională: „De ce să nu-i chemi?”

Funsho a deschis scorul în minutul 48 din pasa lui Jayson Papeau. Atacantul nigerian a trimis în plasa porții oltenilor cu o lovitură de cap. Rămași în inferioritate numerică după eliminarea lui Houri, elevii lui Ivaylo Petev au călcat pedala de accelerație. Baiaram și Mitriță au adus victoria „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

„Au avut niște acțiuni individuale deosebite și Baiaram, și Mitriță. De ce să nu-i chemi la națională? Baiaram are 6 goluri în ultimele etape, e într-o formă foarte bună de când a revenit după accidentare.

Nu mă interesează, nu știu. Nu i-a fost bine (n.r. lui Dan Șucu), au avut 1-0. Le-au avut pe toate. Au avut chintă roială, nu au știut să decarteze. Au avut 1-0, au fost și 11 contra 10. Nu mă gândeam la o victorie a noastră. Astăzi, Universitatea Craiova a arătat ca o campioană”, a mai spus Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, explicații pentru căderea Rapidului: „E în ADN-ul lor”

Deși a condus cu 1-0 și a rămas în superioritate numerică, Rapid s-a prăbușit și i-a dat voie Universității Craiova să întoarcă scorul. Sorin Cârțu nu este surprins de căderea inexplicabilă a giuleștenilor.

Dacă dădea Anzor gol îmi cerea 1.000 de euro Mihai Rotaru. Pierdeam pariul. O făcuse frumos. Bine că am bătut și că nu a dat Anzor gol. E Rapidul, e caracteristica Rapidului.

Te-ai mirat după ce au dat 4-0 cu FCSB și au pierdut cu Farul? Este în ADN-ul lor. Ăsta este Rapidul. Sunt convins că vor face o partidă tare cu CFR Cluj (n.r. următorul meci).

Pe ei când îi scoți din habitatul lor, au o altă simbioză în Giulești, acolo se exprimă într-un alt mod. Mi-a dat niște pupături Mihai Rotaru. Mi-a zis că luni să-i dau o masă la restaurant că eu plătesc”, au fost cuvintele lui Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA, pe Prima Sport 1.

ADVERTISEMENT