Sport

Universitatea Craiova – Rapid 2-1, în etapa 2 din play-off SuperLiga. Oltenii au câștigat în inferioritate numerică și vin la 4 puncte de FCSB înainte de meciul direct. Cum arată clasamentul

Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu Rapid, scor 2-1, în etapa a doua din play-off-ul SuperLigii. Oltenii au rezolvat partida în inferioritate numerică. 
30.03.2024 | 22:56
Universitatea Craiova  Rapid 21 in etapa 2 din playoff SuperLiga Oltenii au castigat in inferioritate numerica si vin la 4 puncte de FCSB inainte de meciul direct Cum arata clasamentul
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid, scor 2-1, în etapa a doua din play-off-ul SuperLigii. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
30-03-2024
21:01

Clasamentul după Universitatea Craiova - Rapid 2-1

Universitatea Craiova a urcat pe locul 2 în play-off după victoria de pe teren propriu cu Rapid. Oltenii lui Mihai Rotaru s-au apropiat la doar 4 puncte de liderul FCSB, însă echipa finanțată de Gigi Becali are un meci în minus. Iată cum arată clasamentul:

Clasament play-off SuperLiga

30-03-2024
20:59

Video. Universitatea Craiova - Rapid 2-1

Prima repriză a derby-ului Universitatea Craiova – Rapid nu a consemnat ocazii mari de gol. Singurul spectacol în prima parte a meciului de foc a fost în tribune. Suporterii oltenilor și cei ai giuleștenilor au creat un adevărat spectacol. 

Startul reprizei secunde a adus deschiderea scorului. Jayson Papeau a centrat la prima bară, iar Funsho a înscris cu o lovitură de cap. Dan Șucu și Victor Angelescu, prezenți în mijlocul galeriei „alb-vișiniilor”, au declanșat nebunia. 

Oltenii au primit o altă lovitură în minutul 51. Lyes Houri a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. A urmat o adevărat demonstrație de forță a elevilor lui Ivaylo Petev. Ștefan Baiaram a restabilit egalitatea în minutul 59 din pasa lui Alex Mitriță. 

Golgheterul oltenilor și-a trecut numele pe lista marcatorilor 7 minute mai târziu. Andrei Ivan a fost faultat în careu de către Hromada, iar Istvan Kovacs a dictat prima lovitură de pedeapsă împotriva Rapidului în acest sezon. 

Deși Marian Aioani a ghicit colțul, execuția lui Alexandru Mitriță a fost excelentă. Vezi video cu toate fazele aici

30-03-2024
17:26

Universitatea Craiova - Rapid 2-1 (Baiaram 60, pen. Mitriță 66 / Funsho 48)

Vezi toate fazele video importante aici.

FINAL DE MECI. Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu Rapid de pe teren propriu, scor 2-1, în etapa a doua din play-off-ul SuperLigii. Oltenii au rezolvat partida în inferioritate numerică. 

Min. 90+2: Andrei Borza șutează din unghi, însă Laurențiu Popescu respinge în corner. 

Min. 86: Anzor l-a lăsat singur cu Marian Aioani pe Jovan Markovic, însă portarul Rapidului a parat execuția atacantului Craiovei. Mingea i-a revenit mijlocașului georgian care a trimis în blocaj. 

Min. 84: Iulian Cristea trimite spre poartă cu o lovitură de cap. Laurențiu Popescu reține balonul. 

Min. 66: GOOOL Universitatea Craiova! Mitriță înscrie din lovitură de la 11 metri. Aioani a ghicit colțul, însă atacantul oltenilor a trimis perfect. 

Min. 64: Ivan este faultat în careu de Hromada, iar Istvan Kovacs dictează lovitură de la 11 metri. 

Min. 60: GOOL Universitatea Craiova! Baiaram înscrie după o pasă excelentă a lui Mitriță. Oltenii restabilesc egalitatea în inferioritate numerică. Borza l-a ținut în joc pe Baiaram. 

Min. 50: Houri a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Universitatea Craiova rămâne în inferiotate numerică. 

Min. 48: GOOOL Rapid! Funsho a înscris excelent cu o lovitură de cap din pasa venită din corner de la Papeau. 

Min. 46: A început repriza secundă! Funsho l-a călcat pe Badelj. Croatul a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

PAUZĂ. Niciuna dintre echipe nu și-a creat ocazii periculoase de a deschide scorul. Primă repriză fără goluri în Bănie. 

Min. 32: Cristea a recentrat cu capul în careu. Rrahmani a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală. 

Min. 19: Universitatea Craiova a reușit să marcheze după o combinație excelentă între Baiaram și Mitriță. Reușita oltenilor a fost anulată pentru un ofsaid la Baiaram. 

Min. 10: Papeau pătrunde în careu, însă șutul fotbalistului de la Rapid este blocat. 

Min. 1: Partida a început!

Universitatea Craiova (4-3-3): L. Popescu – Șt. Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Căpățînă – Al. Crețu, Mateiu, Houri – Baiaram, A. Ivan, Mitriță. Antrenor: Ivaylo Petev. Rezerve: D. Lazar – Soiri, Raul Silva, Maldonado, Ndong, Anzor, Danciu, Kozulj, Cîmpanu, Bana, Koljic, Markovic.

Rapid (4-3-3): Aioani – Braun, I. Cristea, Iacob, Borza – Djokovic, Hasani, Hromada – Funsho, Rrahmani, Papeau. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: Drăghia – Bădescu, Săpunaru, Dr. Grigore, Emmers, Al. Albu, Petrila, Onea, El Sawy, Cîrjan, Burmaz

Prima etapă din play-off-ul SuperLigii a venit cu surprize foarte mari. Rezultatele rundei precedente au transformat Universitatea Craiova – Rapid într-un meci extrem de important. Dacă FCSB pare a fi desprinsă în fruntea clasamentului, oltenii și rapidiștii se luptă pentru locul secund.

Universitatea Craiova – Rapid, live video online, în etapa a 2-a din play-off-ul SuperLigii

În etapa precedentă, gazdele antrenate de bulgarul Ivaylo Petev s-au impus cu 2-1 pe terenul celor de la CFR Cluj. Alb-albaștrii au profitat de eșecul surprinzător al Rapidului, 1-2 acasă, contra Farului, și au urcat pe locul secund al clasamentului.

ADVERTISEMENT

Cele două formații sunt la egalitate de puncte și se aflau la o lungime deasupra celor de la CFR înaintea startului etapei a doua din play-off. Distanța față de liderul FCSB este mult mai semnificativă. Roș-albaștrii se află la 7 puncte deasupra urmăritoarelor.

Universitatea Craiova – Rapid se anunță a fi un meci foarte disputat, mai ales că un rezultat de egalitate ar transforma misiunea ambelor echipe de a încerca să o prindă din urmă pe FCSB într-una aproape imposibilă.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – Rapid

Meciul din Bănie va fi televizat pe canalele principale ale tuturor difuzorilor competiției interne. Astfel, partida va putea fi urmărită pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1.

Toate amănuntele despre partida de pe arena Ion Oblemenco vor fi disponibile pe site-ul FANATIK.ro, acolo unde puteți urmări meciul în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Program etapa 2 și clasamentul play-off-ului din SuperLiga

Etapa a doua din play-off o poate aduce pe FCSB și mai aproape de titlul de campioană. Ar fi prima astfel de performanță, după nouă ani grei de așteptare pentru Gigi Becali și oamenii săi. Iată cum arată programul rundei!

Vineri, 29 martie

  • ora 20:30 Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj

Sâmbătă, 30 martie

  • ora 21:00 Universitatea Craiova – Rapid (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Duminică, 31 martie

  • ora 21:00 Farul – FCSB (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Înaintea startului rundei a doua din play-off, clasamentul din SuperLiga arată astfel:

  1. FCSB (35 puncte)
  2. Universitatea Craiova (28 puncte)
  3. Rapid (28 puncte)
  4. CFR Cluj (27 puncte)
  5. Farul (25 puncte)
  6. Sepsi Sf. Gheorghe (22 puncte)
ADVERTISEMENT

Cote pariuri la meciul Universitatea Craiova – Rapid

Conform caselor de pariuri, gazdele sunt favorite înaintea duelului din Bănie. Craiova are cota 2,15 la victorie, în timp ce un succes alb-vișiniu este cotat cu 3,35. Remiza este cotată cu 3,50.

Se anunță meci cu goluri multe pe terenul oltenilor. Cota pentru peste 2,5 goluri este 1,87, în timp ce pariorii care mizează pe mai puțin de 2,5 goluri primesc o cotă de 1,98.

Universitatea Craiova – Rapid, live stream, 21:00, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Arbitrul derby-ului Craiova – Rapid va fi Istvan Kovacs. El va fi asistat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce în camera VAR se vor afla Cătălin Popa și asistentul Cristina Trandafir. Arbitru de rezervă este Cristian Moldoveanu.

În sezonul regulat, trupa lui Cristiano Bergodi a învins Universitatea Craiova în Giulești cu 2-0 în 29 octombrie, în timp ce în returul din Bănie a fost 1-1. Ultima victorie a bucureștenilor pe arena Ion Oblemenco datează din 31 iulie 2022.

ADVERTISEMENT