News

Sorin Cîmpeanu, clarificări despre olimpiade! „Contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii”

Sorin Cîmpeanu, clarificări despre olimpiade! Ministrul Educației a transmis că de vină ar fi contextul epidemiologic. Acesta nu ar permite reluarea acestor întreceri
03.01.2022 | 16:30
Sorin Cimpeanu clarificari despre olimpiade Contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competitii
Sorin Cîmpeanu, clarificări despre olimpiadele ;colare din 2022! Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a venit cu mai multe explicații legate de organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Acesta a precizat că, din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă.

„După doi ani de întrerupere, Ministerul Educaţiei a decis reluarea etapizată a olimpiadelor şi concursurilor şcolare.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, clarificări despre olimpiadele școlare!

La momentul suspendării competiţiilor şcolare, urmau să se organizeze: 78 de olimpiade naţionale, 67 de concursuri naţionale, 171 de concursuri educative cu finanţarea Ministerului Educaţieiș.

Precum şi 150 de concursuri educative naţionale şi 1.839 de concursuri regionale şi interjudeţene fără finanţarea Ministerului Educaţiei”, a transmis ministrul Educaţiei.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă.

Motiv pentru care principiul care a stat la baza primei selecţii a fost prioritizarea participării României la competiţiile internaţionale anunţate pentru anul 2022.

ADVERTISEMENT

Toate competiţiile listate în prima etapă sunt competiţii care prevăd etape internaţionale.

În perioada următoare, listele competiţiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale.

Dar au tradiţie şi participare naţională în sistemul de învăţământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba şi literatura română”, a precizat MEN.

ADVERTISEMENT

De remarcat că precizările ministrului Educației au venit în contextul în care mai multe asociații de elevi au criticat lista olimpiadelor și concursurilor școlare publicată de Ministerul Educației.

Elevii au transmis chiar că este strigător la cer ca, după 2 ani în care olimpiadele nu au fost organizate în mod nejustificat, acestea să fie reluate doar la anumite materii.

ADVERTISEMENT