News

Marcel Ciolacu, întrebat în bogatul Qatar de salariul minim al românilor. Răspunsul premierului, ce se va schimba din vară

Marcel Ciolacu a aflat că românii din Qatar au un salariu mediu de 5.000 de dolari. Premierul, întrebat de salariul minim din România
17.04.2024 | 20:02
Marcel Ciolacu intrebat in bogatul Qatar de salariul minim al romanilor Raspunsul premierului ce se va schimba din vara
Marcel Ciolacu a fost întrebat în Qatar ce are de gând cu salariul minim al românilor / Foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în Qatar, a fost întrebat despre salariul minim din România, după ce o zi mai devreme a admis că în Qatar românii câștigă mult mai bine decât acasă.

5.000 de dolari salariul mediu în Qatar

Marți, în cadrul unei întâlniri cu comunitatea românilor din capitala Doha, în Qatar, premierul Marcel Ciolacu spunea că este convins că românii din această țară câștigă mult mai bine decât cei de acasă.

ADVERTISEMENT

A doua zi, a fost întrebat, în acest context, ce planuri are cu salariul minim din România, în condițiile în care în Qatar românii câștigă un salariu mediu de 5.000 de dolari.

Marcel Ciolacu a răspuns: „Dar, ştiţi, în Qatar nu există nici un impozit pe salarizare. Dar nu ai nici perspectiva unei pensii, nici asigurări de sănătate. Deci există și bune și rele când te aventurezi într-o… E adevărat, cu expertiza pe care au câștigat-o aici, am întâlnit și eu, și dumneavoastră, români în toate domeniile: şi în energie și în transporturi.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc să vină în România. În anumite domenii, în zonele de energie, și aici sunt ferm convins că domnul ministru poate detalia, se câștigă la fel de bine și în România”.

3.700 de lei în România

Întrebat totuși ce se va întâmpla cu salariul minim din România vara aceasta, Ciolacu a răspuns: „Avem un proiect, de la 1 iunie să fie salariul minim de 3.700 lei, din câte știu eu”.

ADVERTISEMENT

„Ştiți că decizia se ia împreună cu partenerii sociali, atât cu patronate, cât și cu sindicate”, a adăugat premierul, întrebat dacă patronatele s-ar putea opune unei astfel de sume.