News

Obiectivele pentru care Marcel Ciolacu caută investitori în Qatar. ”Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro”

Marcel Ciolacu caută investitori în Qatar. Proiecte de 15 miliarde de euro sunt puse pe masa investitorilor din țările arabe.
17.04.2024 | 14:40
Obiectivele pentru care Marcel Ciolacu cauta investitori in Qatar Avem in analiza proiecte cu o valoare totala de peste 15 miliarde de euro
Obiectivele pentru care Marcel Ciolacu caută investitori în Qatar. Sursa Foto: captură Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că urmează să discute cu reprezentanții Fondului suveran de investiții al statului Qatar despre mai multe proiecte în care qatarezii ar putea investi.

Ciolacu:”Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de 15 miliarde de euro”

La finalul întâlnirii sale cu premierul Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, premierul României a subliniat că parteneriatul bilateral cu Qatar-ul trebuie să fie realizat în jurul proiectelor economice concrete şi investiţiilor.

ADVERTISEMENT

“Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de 15 miliarde de euro. Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în Uniunea Europeană” a declarat Marcel Ciolacu.

Prioritatea este Portul Constanţa

Premierul Ciolacu a ținut să precizeze că pe masa investitorilor din Qatar vor fi puse proiecte precum Portul Constanța și Aeroportul Timișoara.

ADVERTISEMENT

Mai mult, șeful Executivului a mai spus că va discuta cu investitorii arabi și despre posibile parteneriate public-private pentru construcția autostrăzii Comarnic – Brașov și căii ferate Predeal – Brașov.

“Prioritatea este Portul Constanţa, care a devenit cel mai important hub de distribuţie la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est. Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanţa pentru a juca un rol cheie de platformă logistică şi în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vom discuta şi posibilitatea altor proiecte de infrastructură, printre care dezvoltarea capacităţii Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, finanţarea construcţiei autostrăzii Comarnic – Braşov şi modernizarea căii ferate Predeal – Braşov.

Vorbim de proiecte mature, care pot fi realizate în parteneriat public-privat. Îmi doresc ca toţi miniştrii prezenţi să îşi prezinte proiectele şi să valorifice oportunitatea pe care o avem pentru atragerea de investiţii în România”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a început, marți, o vizită oficială în Qatar și Emiratele Arabe Unite, care va dura trei zile. Alături de primul-ministru se află ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul de Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, și directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.

ADVERTISEMENT
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Românii ameninţaţi cu impozit de 70% pe venit.
Românii ameninţaţi cu impozit de 70% pe venit. "Va trebui să dau 70 de lei din 100?!"
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Țările Europene, vizate de sabotajele Rusiei. E Cod Roșu în serviciile secrete
Țările Europene, vizate de sabotajele Rusiei. E Cod Roșu în serviciile secrete
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând...
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă