News

Obiectivele pentru care Marcel Ciolacu caută investitori în Qatar. ”Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro”

Marcel Ciolacu caută investitori în Qatar. Proiecte de 15 miliarde de euro sunt puse pe masa investitorilor din țările arabe.
17.04.2024 | 14:40
Obiectivele pentru care Marcel Ciolacu cauta investitori in Qatar Avem in analiza proiecte cu o valoare totala de peste 15 miliarde de euro
Obiectivele pentru care Marcel Ciolacu caută investitori în Qatar. Sursa Foto: captură Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că urmează să discute cu reprezentanții Fondului suveran de investiții al statului Qatar despre mai multe proiecte în care qatarezii ar putea investi.

Ciolacu:”Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de 15 miliarde de euro”

La finalul întâlnirii sale cu premierul Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, premierul României a subliniat că parteneriatul bilateral cu Qatar-ul trebuie să fie realizat în jurul proiectelor economice concrete şi investiţiilor.

ADVERTISEMENT

“Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de 15 miliarde de euro. Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în Uniunea Europeană” a declarat Marcel Ciolacu.

Prioritatea este Portul Constanţa

Premierul Ciolacu a ținut să precizeze că pe masa investitorilor din Qatar vor fi puse proiecte precum Portul Constanța și Aeroportul Timișoara.

ADVERTISEMENT

Mai mult, șeful Executivului a mai spus că va discuta cu investitorii arabi și despre posibile parteneriate public-private pentru construcția autostrăzii Comarnic – Brașov și căii ferate Predeal – Brașov.

“Prioritatea este Portul Constanţa, care a devenit cel mai important hub de distribuţie la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est. Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanţa pentru a juca un rol cheie de platformă logistică şi în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vom discuta şi posibilitatea altor proiecte de infrastructură, printre care dezvoltarea capacităţii Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, finanţarea construcţiei autostrăzii Comarnic – Braşov şi modernizarea căii ferate Predeal – Braşov.

Vorbim de proiecte mature, care pot fi realizate în parteneriat public-privat. Îmi doresc ca toţi miniştrii prezenţi să îşi prezinte proiectele şi să valorifice oportunitatea pe care o avem pentru atragerea de investiţii în România”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a început, marți, o vizită oficială în Qatar și Emiratele Arabe Unite, care va dura trei zile. Alături de primul-ministru se află ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul de Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, și directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.

ADVERTISEMENT