News

Sorin Grindeanu: ”Vom lua peste 50% la europarlamentare”. Scenariul pentru PSD-PNL la prezidențiale

Ministrul Transporturilor este convins că alianța PSD-PNL va obține un scor de peste 50% la europarlamentare. Ce variantă are pentru candidatul la prezidențiale
08.04.2024 | 22:57
Sorin Grindeanu Vom lua peste 50 la europarlamentare Scenariul pentru PSDPNL la prezidentiale
Sorin Grindeanu crede că PSD și PNL vor avea candidați separați la prezidențiale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu s-a declarat optimist în privința rezultatelor pe care le va obține alianța PSD-PNL la alegerile din 2024 și spune că va obține un scor de peste 50% la europarlamentare.

Sorin Grindeanu: ”Vom lua peste 50% la europarlamentare”

Ministrul Transporturilor este de asemenea convins că și la locale cele două partide vor avea scoruri foarte bune și a amintit de perioada USL.

ADVERTISEMENT

”Am convingerea că vom câștiga Capitala. După cum am convingerea că vom avea pe votul politic pe lista de europarlamentare peste 50%, după cum am convingerea că din 41 de Consilii Județene, toate, mai puțin cele unde există o majoritate maghiară, unde e normal să fie UDMR-ul, vor fi PSD și PNL.

Dacă asta nu vă dă dumneavoastră o imagine de câștigători de alegeri, nu știu ce ar putea face. (…) Toate sectoarele din București vor fi câștigate de reprezentanții PSD sau PNL.

ADVERTISEMENT

Eu am mai trăit în 2012 acel val și l-am trăit de pe partea valului USL. Nici atunci, de exemplu USL-ul n-a câștigat Aradul, n-a câștigat Clujul, n-a câștigat Alba, ca să dau câteva exemple. Nici nu e normal, e o democrație.

E bine să existe, tot timpul, și alți primari de alte culori politice. Am convingerea aceasta că cel puțin ceea ce înseamnă Consilii Județene, primării de mari municipii, toate vor fi PSD-PNL”, a declarat Sorin Grindeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Candidați separați la prezidențiale, cel puțin în primul tur

Ministrul Transporturilor merge pe scenariul candidaturilor separate ale PSD și PNL pentru prezidențiale, cel puțin pentru primul tur. Pentru Grindeanu, candidatul PSD este, fără dubiu, Marcel Ciolacu.

“Candidat comun… Eu aici mă diferențiez cumva de colegii mei  și cred că trebuie să vedem ce se întâmplă în 9 iunie, dacă ce spuneam mai devreme, că vom lua peste 50%, adică românii validează această alianță – este un pas absolut necesar, am merge înainte.

ADVERTISEMENT

Dar eu cred că niciunul dintre cele două partide nu își poate permite să nu aibă candidat propriu, cel puțin în primul tur.

”Președintele partidului PSD, Marcel Ciolacu, este cel mai bun în acest moment din PSD și ar fi un președinte foarte bun. După 20 de ani de președinți de dreapta, ar fi bun și un președinte de stânga”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT