News

Confruntare Ciucă-Ciolacu la prezidențiale? Președintele PNL: ”Poate fi o ipoteză”

Nicolae Ciucă nu exclude scenariul unei confruntări cu Marcel Ciolacu la prezidențialele din toamnă. Liderul PNL spune că orice discuție despre candidaturi va fi după 9 iunie.
29.03.2024 | 00:05
Confruntare CiucaCiolacu la prezidentiale Presedintele PNL Poate fi o ipoteza
Nicolae Ciucă nu exclude o confruntare cu Marcel Ciolacu la prezidențiale Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Președintele PNL a admis că, dacă cele două mari partide vor avea candidați separați pentru Cotroceni, unul dintre candidații PSD sau PNL ar putea ajunge să intre în al doilea tur al prezidențialelor împotriva președintelui AUR.

Confruntare Ciucă-Ciolacu la prezidențiale?

Întrebat dacă am putea vedea o înfruntare între Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale, liderul PNL a declarat: ”Poate fi o ipoteză, orice scenariu pe masa politicii trebuie să existe.

ADVERTISEMENT

Dar eu cred că, şi cred asta din convingere, că românii se uită la tot ceea ce s-a întâmplat bun, la ceea ce nu s-a întâmplat, în această perioadă în România, analizează şi văd că totuşi şansa unei stabilităţi politice este cea care poate să asigure echilibru economic.

Noi ne axăm pe proiectul majorității politice ca să putem să asigurăm transformarea țării, tot ce reprezintă oportunitate pentru România.

ADVERTISEMENT

E un proiect care să ne asigure guvernarea pentru următorii 4 ani de zile. Nu facem reformele doar pentru că ar vrea un lider politic, ne-am angajat să facem prin PNRR. Sunt bani care vin de la Bruxelles”.

Legat de varianta în care stabilitatea politică poate implica şi un candidat comun la preşedinţie, Nicolae Ciucă a declarat: ”Ne mai gândim”.

ADVERTISEMENT

Liderul PNL a admis că ”se poate întâmpla” ca un candidat al PSD sau al PNL, care ar candida separat pentru Cotroceni, să intre în al doilea tur al alegerilor prezidențiale împotriva președintelui AUR, George Simion.

Acesta a mai spus că liderii Coaliției așteaptă să treacă alegerile din 9 iunie pentru a lua o decizie în legătură cu o eventuală înțelegere pentru alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT

”Vă rog să acceptaţi cât de poate de onest şi acum să vedem rezultatele de pe 10 iunie şi după aceea discutăm”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, la România TV.

Preşedintele PNL a mai mărturisit pentru sursa citată că ”întotdeauna a fost pregătit” pentru un moment în care să iasă din politică, el adăugând că va ”rămâne un slujbaş credincios ţării” şi va face orice i se va cere pentru ţară.

ADVERTISEMENT