News

Sorin Grindeanu, atac la Cătălin Drulă: ”Singurul ministru care nu a dat în circulație niciun kilometru de autostradă”

Sorin Grindeanu a reacționat cu un atac la adresa liderului USR atunci când a fost întrebat despre o întârziere a lucrărilor la autostrada A7.
05.04.2024 | 19:25
Sorin Grindeanu atac la Catalin Drula Singurul ministru care nu a dat in circulatie niciun kilometru de autostrada
Sorin Grindeanu l-a criticat pe Cătălin Drulă Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a făcut vineri o vizită de verificare a lucrărilor de la centura Bârlad și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Sorin Grindeanu, atac la Cătălin Drulă

Întrebat dacă deschiderea tronsonului Ploiești-Buzău se va face parțial deoarece constructorul este în întârziere, așa cum susține Asociaţia Pro Infrastructura, Sorin Grindeanu a răspuns că fondator al asociației este Cătălin Drulă, singurul ministru al Transporturilor care nu a dat în circulație niciun kilometru de autostradă.

ADVERTISEMENT

”De obicei eu nu comentez ce spun cei de la USR, Pro Infrastructura, Pro Infrastructura egal USR. Dacă vă uitaţi cine a fost membru fondator la Pro Infrastructura, o să vedeţi că e un fost ministru, Cătălin Drulă, care în 2021, apropo de proiectul de aici, a reuşit să-l îngroape, fiindcă a fost ministru în 2021.

Aşa că nu mă puneţi să comentez ce spune USR-ul. Dar eu v-am spus ceea ce sunt convins că se va întâmpla până la sfârşitul anului.

ADVERTISEMENT

Avem 13 loturi de autostradă de A7, de la Ploieşti până la Paşcani, prin PNRR, se lucrează pe absolut toate 13. Termenele de finalizare pe aceste 13 loturi, conform contractului, sunt de tip următor: patru dintre ele trebuie să se finalizeze anul acesta şi celelalte nouă anul viitor.

Aşa că domni din aceştia care îmi spuneau în urmă cu un an şi ceva că nu reuşim să încheiem contractele pe A7, că pierdem PNRR-ul…

ADVERTISEMENT

Eu înţeleg că trebuie să faci o imagine din asta apocaliptică, doar că au reuşit după un an de mandat, tot acest domn, să fie singurul ministru care n-a dat în circulaţie niciun kilometru de autostradă cât a fost în funcţie, este domnul Drulă”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a sexplicat și că s-a convenit cu constructorul modalitatea de punere în circulaţie a loturilor finalizate pe autostrada A7.

ADVERTISEMENT

”Am convenit împreună cu constructorul, cu UMB-ul, să nu stăm să dăm în circulaţie loturi întregi, Dacă sunt finalizate, de la o descărcare la alta, cât se poate da drumul în circulaţie, să putem să dăm drumul în circulaţie.

Se lucrează şi e destul de înaintat, vă spunea şi domnul prim-ministru, inclusiv primul lot de la Buzău spre Focşani. Acolo deja am văzut pe anumite porţiuni, nu doar că sunt înaintate, toarnă stratul de uzură, ceea ce ne duce mult înainte.

Nu vreau să-mi iau angajamente din astea ‘facem cincinal în patru ani şi jumătate’. Eu v-am spus ce reuşim până la sfârşitul anului”, a mai declarat ministrul.

ADVERTISEMENT