News

Sorin Oprescu a dezvăluit ce pensie încasează de la statul român. Venit impresionant după 47 de ani de muncă

În cadrul procesului său din Grecia, fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a dezvăluit ce pensie încasează de la statul român după 47 de ani de muncă.
15.06.2022 | 07:04
Sorin Oprescu a dezvaluit ce pensie incaseaza de la statul roman Venit impresionant dupa 47 de ani de munca
Ce pensie încasează Sorin Oprescu după aproape 50 de ani de profesie. Dezvăluirea fostului edil al Capitalei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În timpul procesului său privind extrădarea în România, Sorin Oprescu le-a spus judecătorilor eleni și ce pensie încasează de la statul român după aproape o jumătate de secol de muncă.

Ce pensie încasează Sorin Oprescu după aproape 50 de ani de profesie. Dezvăluirea fostului edil al Capitalei

Fostul primar al Capitalei, condamnat definitiv, în România, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție, a fost fi eliberat pe cauțiune, în Grecia, acolo unde fusese reținut după fuga din țară.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost decizia dată de Curtea de Apel de la Atena, la finele lunii mai. Magistrații eleni au stabilit și o cauțiune de 5.000 de euro.

În timpul audierilor în cadrul procesului său din urmă cu două săptămâni, fostul edil al Bucureștiului a dezvăluit ce pensie are după 47 de ani de muncă în România.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, Oprescu a spus în fața judecărilor eleni că visul său, după retragerea din activitatea de medic, a fost să se retragă într-o țară precum Grecia. El a recunoscut că mutarea lui aici a venit odată cu ieșirea la pensie, la împlinirea vârstei de 70 de ani, în 2021.

În acest context, cei care l-au judecat au vrut să afle mai multe informații despre veniturile sale. Acestea au venit din partea partenerei acestuia de viață, medicul Adriana Nica.

ADVERTISEMENT

Aceasta le-a transmis magistraților că Sorin Oprescu are o pensie care îi permite să ducă o viață decentă, după zecile de ani de activitate profesională ca medic şi profesor universitar. E vorba de contravaloarea a circa 15.000 mii de lei.

”Sorin este fost profesor universitar, chirurg, ieşit la pensie. El are un venit lunar de 3.000 de euro din pensie.

ADVERTISEMENT

Pensia nu i-a fost confiscată (n.r. de justiţia din România), aşa că aici, în Grecia, trăiește din banii de pensie şi mai este ajutat şi de fiul său.

Cei doi vor să deschidă o firmă comercială”, a declarat medicul Adriana Nica în faţa judecătorilor eleni.

Ce a spus Sorin Oprescu după verdictul judecătorilor din Grecia

Reamintim că fostul primar al Capitalei a fost condamnat definitiv în 13 mai la 10 ani și 8 luni de închisoare. Acesta este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie.

Sorin Oprescu nu a ajuns însă după gratii, ci în Grecia, acolo unde a fugit pentru a scăpat de verdictul judecătorilor români. Aici a urmat un proces de extrădare.

Pe 31 mai, în ziua în care a primit un verdict favorabil din partea magistraților eleni, Oprescu susținea că nu a fugit de pedeapsa din România și că s-a creat ”o regie ieftină”.

”Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă”, spunea Oprescu.

ADVERTISEMENT