News

Prognoza ANM pentru 29 aprilie – 12 mai 2024. Surprize neplăcute la începutul lunii viitoare

ANM a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 29 aprilie - 12 mai. În preajma sărbătorilor, vremea se schimbă.
29.04.2024 | 16:06
Prognoza ANM pentru 29 aprilie  12 mai 2024 Surprize neplacute la inceputul lunii viitoare
Prognoza ANM pentru 29 aprilie - 12 mai 2024. Meteorologii anunță revenirea ploilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În acest debut de săptămână, Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul 29 aprilie – 12 mai. După câteva zile în care maximele vor urca până la 26 – 27 de grade, va urma o ușoară răcire. Precipitațiile revin și ele în peisaj.

Prognoza ANM pentru 29 aprilie – 12 mai 2024. Meteorologii anunță revenirea ploilor

Finalul lunii aprilie aduce o vreme tot mai caldă de la o zi la alta. Apoi, în primele zile din mai, până în a doua zi de Paște, valorile termice vor fi în scădere. Nu se mai răcește însă la fel de accentuat ca în aprilie.

ADVERTISEMENT

Partea bună este că răcirea despre care vorbesc meteorologii nu va fi una accentuată. În a doua săptămână din mai vom reveni la temperaturi plăcute. În același timp, probabilitatea de ploaie va crește începând cu data de 1 mai, potrivit prognozei meteo ANM.

Prognoza ANM pentru Banat

După zile cu peste 25 de grade, media maximelor va scădea treptat până la începutul celei de a doua săptămâni. Atunci vor fi între 17 și 20 de grade, apoi temperatura va crește din nou, astfel că în ultimele zile de prognoză va fi, în general, între 20 și 24 de grade.

ADVERTISEMENT

Variațiile din cursul nopților nu vor fi semnificative. În primele patru nopți se vor atinge 9…10 grade, apoi în următoarele patru valorile vor scădea cu 5 grade. Din data de 2 mai va crește probabilitatea de ploaie.

Cum va fi vremea în Crișana

Și în Crișana, după 25…26 de grade în primele zile, se va ajunge la 17…18 grade spre 6 mai. La finalul intervalului se încălzește spre 20…21 de grade. Minimele termice nu se vor modifica semnificativ în primele patru nopți, vor scădea până în jurul datei de 6 mai, iar ulterior vor crește din nou, astfel încât media lor, pe tot parcursul intervalului, va avea fluctuații între 6 și 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se atinge în zilele de 7 și 8 mai. Va ploua după data de 2 mai.

ADVERTISEMENT

Vreme schimbătoare în Transilvania

Până în data de 6 mai, vremea va fi în răcire. De la 24 – 25 de grade în prezent, se va ajunge la 15…17 grade. Ulterior, maximele vor crește din nou, astfel că, la finalul intervalului de prognoză, se vor situa în jurul a 20 de grade.

Media temperaturilor minime va fi între 5 și 8 grade în prima săptămână și între 3 și 7 grade în cea de a doua. În Ardeal, cresc șansele de ploi începând cu data de 1 mai.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru Maramureș

Până la începutul celei de a doua săptămâni se răcește. Maximele nu mai trec de 15…18 grade. Partea bună este că în ultimele zile de prognoză va fi mai cald, între 18 și 20 de grade.

Media minimelor termice nu va avea variații mari în primele cinci nopți și se va situa între 7 și 9 grade. Și în nordul țării, după data de 2 mai va crește probabilitatea de ploaie.

Prognoza ANM pentru Moldova

De la 21 – 22 de grade în prezent, maximele scad spre valori de 15…17 grade în preajma Paștelui. Apoi, temperatura va crește, astfel că spre finalul intervalului va tinde spre 20 de grade.

Media minimelor termice va avea variații importante. Vor fi între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori între 7 și 10 mai. De miercuri, 1 Mai, probabilitatea de ploaie va fi în creștere.

Evoluția vremii în Dobrogea

La malul mării, media maximelor termice va avea variații, în general, între 16 și 22 de grade. Nopțile nu aduc modificări semnificative în prima săptămână, când vor fi 10…12 grade. Apoi, în cea de a doua, fluctuațiile vor fi mai mari, între 7 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere pe tot parcursul intervalului.

Se răcește și în Muntenia

În sudul țării, de la 23 de grade în prezent, media maximelor va scădea până în jurul a 18 grade în data de 6 mai. Din 8 mai se estimează valori ce se vor situa peste 20 de grade. Media minimelor termice va avea fluctuații, în general, între 6 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare după data de 1 mai.

Prognoza ANM pentru Oltenia

Până în a doua zi de Paște, media maximelor termice va fi în scădere, de la 24 de grade în prima zi spre valori de 17…18 grade. După 6 mai va crește din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20…21 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 7 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere începând cu data de 2 mai.

Cum va fi vremea la munte

Cei care merg la munte de Paște trebuie să se îmbrace gros. Media maximelor termice va fi în scădere de la 12…14 grade, până spre valori de 5…6 grade, iar a minimelor se va situa între 1 și 5 grade.

Abia din a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că până la final, media maximelor va depăși 10 grade, iar minima va fi de 1…2 grade. După data de 1 mai probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților