News

Sorina Matei, atac dur privind dezbaterea lui Klaus Iohannis: “Libertatea presei nu se face controlat”

18.11.2019 | 22:01
Sorina Matei, atac dur privind dezbaterea lui Klaus Iohannis: “Libertatea presei nu se face controlat”
Sorina Matei, atac dur privind dezbaterea lui Klaus Iohannis. Sursa foto: cotidianul.ro
ADVERTISEMENT

Jurnalista Sorina Matei a răbufnit la adresa dezbaterii pe care o organizează candidatul la alegerile prezidențiale susținut de PNL, Klaus Iohannis.

Sorina Matei, atac dur privind dezbaterea lui Klaus Iohannis

”Până când uşile ferecate nu sunt deschise tuturor celor din presă care au de pus întrebări libere, nu poate exista o discuţie liberă. Libertatea presei nu se face controlat, fake, surogat cu uşile închise şi pe selecţie şi cu dedicaţie.

ADVERTISEMENT

Cine participă la mizeria aia în condiţiile impuse de un competitor, se descalifică, evident. Arată că nu are legătură nici cu presa, nici cu jurnalismul, nici cu meseria, nici cu principii fundamentale democratice ca libertatea presei. Şi legea 544 proştilor se numeşte LEGEA PRIVIND LIBERUL ACCES la informaţiile de interes public. De 18 ani!

”Preşedintele României nu e niciodată pe privat”

Preşedintele României nu e niciodată pe privat, nu e pe acces ultra restricţionat şi cu dedicaţie doar pentru suckeri. Liber este liber. Nu înseamnă niciodată restricţionare, interdicţie, oprire, limitare, control. Liber înseamnă independent. Asta înseamnă presă. În orice limbă a pământului. Altă semnificaţie n-are în civilizaţia în care trăim” a scris jurnalista Sorina Matei pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Nici Ion Cristoiu nu are vorbe frumoase pentru dezbaterea lui Klaus Iohannis. Gazetarul este de părere că jurnaliștii care vor lua parte la ”party-ul lui Klaus Iohannis” se vor de descalifică. 7

„Orice jurnalist care a acceptat şi se va duce şi va juca în această farsă, o va legitima, şi, prin aceasta, în ochii mei se descalifică din ipostaza de jurnalist. Eu nu m-aş fi dus tocmai din solidaritate cu ceilalţi jurnalişti care nu au fost invitaţi. Repet, eu spun, şi sunt şi unii cu care am lucrat şi lucrez, cine se duce şi admite umilinţa de a fi invitat, de a avea privilegiul să-i pună o întrebare candidatului Klaus Iohannis se descalifică în ochii mei, poate şi în ochii altora, ca jurnalişti”, a declarat Cristoiu pentru Mediafax.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri