News

Sorina Pintea a scăpat de controlul judiciar

11.05.2020 | 17:11
Sorina Pintea a scapat de controlul judiciar
Sorina Pintea a scăpat de controlul judiciar. Foto: ID85017_Sorina Pintea INQUAM_Photos_Octav_Ganea
ADVERTISEMENT

Sorina Pintea a scăpat de controlul judiciar, în urma deciziei Tribunalului bucurești. Fostul Ministru al Sănătății a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

Sorina Pintea a scăpat de controlul judiciar

În 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale), infracțiuni comise în perioada când Pintea era manager al Spitalului Județean de Urgență „Doctor Constantin Opriș” din Baia Mare, județul Maramureș.

ADVERTISEMENT

Potrivit Agerpres, decizia nu e definitivă și poate fi atacată de DNA la Curtea de Apel București.

Conform DNA, Sorina Pintea ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, mai multe sume de bani de la reprezentanții unei societăți comerciale.

ADVERTISEMENT

Banii ar fi fost plătiți în două tranșe, prima plată de 10.000 de euro fiind efectuată în 20 decembrie 2019, în timp ce a doua plată a fost făcută în 28 februarie 2020, fiind vorba de 120.000 de lei.

Banii reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziție publică care avea ca obiectiv proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare a blocului operator, sala de cirurgie cardiovasculară și toracică și a unor spații adiacente din Spitalul Județean Baia Mare.

ADVERTISEMENT

“În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, au menționat DNA, conform Agerpres.

Avocații Sorinei Pintea susțin că este vorba de o înscenare

Sorina Pintea a fost arestată preventiv în 29 februarie de Tribunalul București, însă a fost eliberată din arest în 6 martie. Atunci, Curtea de Apel București a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Avocații Sorinei Pintea au susținut mereu că fostul manager al spitalului județean este victima unei înscenări și, în acest sens, nu a existat niciodată un flagrant.

ADVERTISEMENT
Tags: