Life

Sortimentul popular de brânză care e pe cale de dispariție. Motivul le dă bătăi de cap producătorilor

Unul dintre cele mai iubite tipuri de brânză este la un pas să dispară. Este foarte posibil ca, în curând, pofticioșii să nu îl mai găsească în supermarketuri.
08.03.2024 | 13:49
Sortimentul popular de branza care e pe cale de disparitie Motivul le da batai de cap producatorilor
Unul dintre cele mai iubite tipuri de brânză este pe cale de dispariție. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Iubitorii de brânzeturi au primit una dintre cele mai proaste vești din ultima vreme. Unul dintre cele mai faimoase tipuri de brânză este pe cale de dispariție. Vestea este cu atât mai proastă, cu cât vorbim despre un sortiment de brânză special, folosit chiar și de marii bucătari din întreaga lume. Iată despre ce este vorba!

Brânza iubită de o lume întreagă este la un pas de dispariție

Pentru gurmanzi, dar și pentru persoanele cu gusturi alese atunci când vine vorba de brânzeturi, 2024 nu aduce cele mai bune vești. Este foarte posibil ca unul dintre cele mai populare și cele mai iubite sortimente de brânză să dispară.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre brânza Camembert, cunoscută și ca ”brânza francezilor”. Acesta este unul dintre sortimentele care are o istorie în spate și care a impresionat milioane de pofticioși din întreaga lume cu gustul ei.

Povestea brânzei Camembert îi are în centru pe Marie Hare și un preot care se pare că deținea rețeta faimoasei brânze. Preotul călătorea peste tot și, atunci când a ajuns în regiunea Brie, i-a încredințat femeii fermier rețeta.

ADVERTISEMENT

De atunci și până în prezent, brânza Camembert a reușit să se mențină în topul preferințelor oamenilor din întreaga lume. Textura și gustul său unic i-au cucerit pe toți, chiar și pe cei mai pretențioși.

Brânza Camembert este foarte ușor de recunoscut. Aceasta are o crustă la exterior, iar interiorul este moale și aromat. De asemenea, este versatilă și poate fi preparată în diverse moduri.

ADVERTISEMENT

Ce anume provoacă dispariția brânzei Camembert

Brânza Camembert este considerată un adevărat deliciu. Ani la rând, oamenii au consumat-o doar la ocazii speciale, ea fiind piesa centrală a oricărui aperitiv. Acum, Camembert este accesibilă tuturor.

Producția brânzei Camembert este un proces special. Aceasta se face din lapte de vacă, fie el crud sau pasteurizat. Ceea ce o face deosebită este fermentarea ei care se realizează cu ajutorul unei enzime speciale, numită chymosină.

ADVERTISEMENT

Recent, un studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea din Paris-Saclay a prezentat tuturor o concluzie tristă. Și anume, aceea că brânza Camembert este pe cale de dispariție.

Potrivit oamenilor de știință, ciuperca folosită în procesul de producție al brânzei este pe cale de dispariție. În continuare, pentru a face față tuturor cererilor, s-a trecut la metode industriale de producție a brânzei Camembert.

”Brânzeturile albastre pot fi amenințate, dar situația este mult mai gravă pentru Camembert. Aceasta este, deja, pe cale de dispariție.”, a spus unul dintre cercetători pentru Reuters, potrivit dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: