News

Șoseaua așteptată de foarte mulți români ar putea fi gata mai devreme. Când ar urma să fie inaugurat noul drum expres

Surpriză plăcută în România, unde drumul expres Craiova - Pitești ar putea fi gata până la finele anului 2024, cu toate că avea termen de finalizare 2025.
13.03.2024 | 22:56
Soseaua asteptata de foarte multi romani ar putea fi gata mai devreme Cand ar urma sa fie inaugurat noul drum expres
Șoseaua așteptată de foarte mulți români ar putea fi gata mai devreme. Când ar urma să fie inaugurat noul drum expres
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că asocierea turco-română care se ocupă de asfaltarea drumului pare convinsă că lucrările vor fi finalizate mult mai devreme. În paralel, o altă șosea urmează să fie scoasă la licitație, fiind vorba despre cea care va lega Craiova și Târgu Jiu. Totul pentru a reduce considerabil aglomerația din trafic.

Șoseaua așteptată de foarte mulți români ar putea fi gata mai devreme

Acum, pe tronsolul Craiova – Balș constructorii toarnă deja primul strat de asfalt și așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor. ”Antreprenorul are aproximativ 6 kilometri pregătit pentru a aşterne covorul asfaltic, în paralel lucrează la toate structurile: lucrează la terasamente, asigurarea scurgeri de ape, taluzare.

ADVERTISEMENT

Avem premise de a finaliza acest tronson până la sfârşitul acestui an”, a explicat Cristian Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Craiova. Șoseaua va fi împărțită în patru tronsoane, cele din mijloc fiind deja date în folosință, iar altul va fi gata cândva în decembrie.

Șoseaua va avea în total 121 de kilometri, arată Observatornews.ro. Șoferii cred că e foarte important că această șosea va fi finalizată, pentru că în sfârșit vor scăpa de ”gropi”. ”Dacă a început e un lucru bun, acum să şi termine. Drumul care este ocolitor e plin de gropi, de hârtoape”, explică un șofer, fiind completat de un altul:

ADVERTISEMENT

”E foarte important, cel puţin pentru mine, pentru că conduc foarte mult. Am frecventat acest tronson şi este necesar”. Între timp, tot în Oltenia, a fost dat avizul favorabil pentru studiul de fezabilitate al drumului exprex Târgu Jiu – Filiași.

Acesta va continua, mai apoi, cu o autostradă până la Craiova, în condițiile în care proiectul prevede 25 de poduri cu peste 40 de pasaje și 12 parcări. ”La Filiaşi, la orele de vârf, e foarte multă aglomeraţie. Uneori întârziem când mai avem de mers pe la aeroport să luăm rude din străinătate, când avem diferite probleme”, povestește un șofer, fericit de veste.

ADVERTISEMENT

Se construiește un drum expres între Târgu Jiu și Filiași

La rândul său, directorul CNAIR Cristian Pistol, a oferit mai multe detalii despre acest proiect grandios: ”El va fi împărţit în aproximativ 6 loturi, cu o durată de execuție de maxim 28-30 de luni în funcţie de tipul terenului”. Vor fi 110 de kilometri de drum între Târgu Jiu și Craiova. În prezent distanța e parcursă în aproape două ore, însă pe noul drum șoferii vor ajung la destinație sub 60 de minute.

Vestea e extraordinară în special pentru oamenii de afaceri din Târgu Jiu, care așteaptă cu nerăbdare să gonească cu 120 de kilometri pe oră pentru a face afaceri. ”Să avem un drum cum trebuie să fie înspre Craiova, un oraş foarte mare, să fim conectaţi. Este foarte frumos, mi se pare extraordinar. Creşte economia, absolut tot”, povestește omul de afaceri Guzman Aparicio.

ADVERTISEMENT

Totodată, primarul din Târgu Jiu Marcel Romanescu vorbește la superlativ despre acest proiect. ”Legăturile noastre cu oraşele mari, cu regiunile ţării nu se face decât pe drumuri naţionale, cu o singură bandă pe sens. E foarte dificil pentru un om de afaceri. Odată cu realizarea acestei investiţii, Târgu Jiu poate să privească lucrurile în alt mod”, a declarat edilul pentru sursa citată. Investiția în acest drum e de 14 miliarde de lei, fonduri europene. Vestea bună e că primele utilaje grele ar putea începe munca încă din 2024, dacă nimic prevăzut nu intervine.

ADVERTISEMENT