Life

Șoseaua spectaculoasă din România care e peste Transfăgărășan și Transalpina la acest moment. Puțini știu de ea

Șoseaua mai spectaculoasă decât Transfăgărășan din România. Are peisaje de vis, însă puțini oameni au auzit până acum de ea.
30.07.2023 | 16:00
Soseaua spectaculoasa din Romania care e peste Transfagarasan si Transalpina la acest moment Putini stiu de ea
Drumul Măguri Răcătău- Mărișel, mai spectaculos decât Transfăgărășanul. Sursa foto: colaj Fanatik/ capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Puțini oameni știu de existența drumului Măguri Răcătău- Mărișel, însă șoseaua este considerată a fi mult mai spectaculoasă decât Transalpina și Transfăgărășan la momentul actual. Peisajele îți taie respirația.

Drumul județean Măguri Răcătău- Mărișel, mai frumos decât Transfăgărășan

Transfăgăranul poate fi considerat istorie, căci în România există o șosea mult mai spectaculoasă de atât, spun oamenii care au văzut-o până acum. Vorbim despre drumul județean 107T, Măguri Răcătău- Mărișel, unde există peisaje de vis- ce taie răsuflarea oricărui turist.

ADVERTISEMENT

Indiferent de anotimp, natura oferă cel mai frumos spectacol pe cea mai spectaculoasă șosea din România. În plus, drumul oferă și o lecție de istorie. Și asta pentru că satul Mărișel a fost înființat de moții care au plecat din Munții Abrudului în secolul al XIII-lea.

La sud se învecinează cu comuna Măguri-Rătăcău, la graniță aflându-se Defileul Rătăcului, cunoscut ca Împărăția lui Zalmoxe. La nord se află comuna Râșca, la est comuna Gilău, iar la vest comuna Beliș.

ADVERTISEMENT

Pe traseul Măguri Răcătău- Mărișel, turiștii pot admira așezarea rurală superbă, unde oamenii își au casele răsfirate, precum și drumurile de pe culmile domoale. Comuna Mărișel este situată la altitudinea de 1150-1250 m, pe un platou.

Ce se poate vedea pe cel mai frumos drum din țară

Cele mai înalte forme din Mărișel sunt Dealul Fântânele, 1341 m, Dealul Copcei, 1289 m, și Dealul Arsuri, 1238 m. Turiștii se pot avânta și explora relieful cu suprafețe ondulate și culmi rotunjite ori văile adânci cu versanți abrupți, ape repezi și baraje micuțe.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, comuna Măguri Rătăcău, de pe șoseaua mai spectaculoasă decât Transfăgărășan este poziționată pe valea Râului Someș și datează din 1725. Este formată, de fapt, din trei sate: unul care poartă același nume, Măguri și Muntele Rece.

Întreaga zonă este una în care cei dornici de relaxare își pot delecta privirea cu imagini de vis, desprinse parcă din povești. În plus, aventurierii au la dispoziție trasee turistice pe care se pot bucura de natură și mișcare.

ADVERTISEMENT

De pildă, Cheile Dumitresei reprezintă o porțiune de o frumusețe rară de chei sălbatice formate pe o porțiune a văii Râului Dumitreasa. O altă atracție este reprezentată de Defileul Someșului Rece, scrie turismistoric.ro.

ADVERTISEMENT