News

Sosiile lui Putin, motiv de ironii de la Kremlin. „Este a treia sau a patru dublură, nu este clar”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ironizat speculațiile legate de existența unor sosii ale președintelui Vladimir Putin.
04.11.2023 | 16:54
Sosiile lui Putin motiv de ironii de la Kremlin Este a treia sau a patru dublura nu este clar
Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

De la începutul războiului ruso-ucrainean au înflorit speculațiile legate de faptul că președintele rus Vladimir Putin ar avea mai multe sosii, precum și cele legate de starea sa de sănătate. Răspusurile oficiale de la Kremlin au fost un șir de ironii la adresa acestor speculații

Avem un singur Putin. Acum, ‘experţii’ fac presupuneri – sunt trei sau patru şi pe care acum îi vedem în fiecare zi – în această dimineaţă au depus flori la monumentul lui Minin şi Pojarski – aceasta este a treia sau a patra ‘dublură’, nu este clar”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt de la Kremlin Dmitri Pescko, informează agenția rusă de stat TASS, citată de News.ro.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, Peskov a comentat în același registru și speculațiile legate de faptul că Putin s-ar fi îmbolnăvit grav. „Aceasta face parte din categoria păcălelilor informaţionale absurde pe care o serie întreagă de mass-media le discută cu o tenacitate de invidiat. Acest lucru nu evocă nimic altceva decât un zâmbet”, a spus Peskov.

De altfel, oficialul rus a dat asigurări și în luna aprilie că starea de sănătate a președintelui Rusiei este un bună. „El a fost întotdeauna şi este mega-activ. Cu greu putem ţine pasul cu el, cei care lucrăm cu el. Energia lui este de invidiat şi nu putem decât să ne dorim să fim la fel de sănătoşi ca el”, spunea Dmitri Peskov.

ADVERTISEMENT

În ce privește sosiile, chiar Putin s-a referit la acest subiect în 2020, precizând că a refuzat folosirea unor dubluri în timpul conflictului din Cecenia, pentru a reduce riscul unui asasinat. „Am refuzat să am dubluri. A fost în timpul celei mai dificile perioade a luptei împotriva terorismului”, afirma Putin.

În ultimii doi ani, tot felul de „experți” au profețit sfârșitul iminent al președintelui Rusiei din cauza unei boli grave, care a variat de la Parkinson la diverse forme de cancer. S-au făcut speculații legate și de faptul că Vladimir Putin ar suferi de o boală psihică.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent zvon a apărut luna trecută după ce pe rețelele sociale au apărut speculații legate de faptul că președintele Vladimir Putin ar fi suferit un infarct sau chiar ar fi murit, lucru pe care apropiații săi l-ar fi ascuns pentru a reglementa în secret problema succesiunii la șefia statului.

În timpul verii trecute, s-a scris că șeful statului rus ar fi trimis una dintre sosii într-o vizită în republica Daghestan unde a fost văzut făcând o baie de mulțime, pozând pentru selfie-uri, sărutând o fată pe obraz și chiar ajustând uniforma unui ofițer rus. Cum Putin apăruse fooarte rar în public în perioada anterioară, unii au dedus că în republica caucaziană a fost trimisă, în realitate, una dintre sosiile sale.

ADVERTISEMENT

Lipsa unor informații certe legate de ce se întâmplă în spatele zidurilor Kremlinului a determinat și apariția unor speculații legate de comploturi ale apropiaților lui Putin. Un asemenea complot ar ar fi avut loc în decembrie 2022, capul conjuraților fiind generalul Maslov.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată