News

Soția baronului Ionel Arsene, obligată de instanță să plătească zeci de mii de euro. Conturile femeii vor avea poprire

A venit momentul scadenței pentru partenera de viață a fostului baron de Neamț, Ionel Arsene. Femeia va fi executată silit, ca urmare a unei decizii a instanței.
02.04.2024 | 17:57
Sotia baronului Ionel Arsene obligata de instanta sa plateasca zeci de mii de euro Conturile femeii vor avea poprire
Gabriela și Ionel Arsene s-au separat în urmă cu câțiva ani, dar au continuat să se afișeze împreună / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook Gabriela Arsene, Ionel Arsene
ADVERTISEMENT

Gabriela Arsene (Istrate), fosta soție a fugarului Ionel Arsene, trebuie să plătească o sumă impresionantă după ce o firmă de recuperare a creanțelor a câștigat un proces prin care solicita poprire pe conturile femeii. Gabriela și Ionel Arsene s-au separat formal, acum câțiva ani, dar au continuat să se afișeze împreună până la fuga fostului șef al Consiliului Județean Neamț.

Gabriela Arsene trebuie să plătească o datorie de 24.000 de euro

Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea societății EOS Credit Funding de validare a popririi într-un dosar de executare care o are ca debitor pe Gabriela Arsene. Instanța a hotărât să valideze poprirea conturilor debitoarei și obligarea unei părți terțe – Rotercom Prestige SRL, la plata sumelor datorate, până la concurența sumei de 119.005,16 lei (aproximativ 24.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Rotercom Prestige SRL este prima afacere de familie a familiei Arsene, o firmă de tâmplărie preluată de cei doi în anul 2009. Ionel Arsene a ieșit din afacere în anul 2017, și i-a cedat soției sale toate părțile sociale. Ultimul bilanț financiar arată că pe anul 2022, societatea a înregistrat o cifră netă de afaceri de 235.000 de lei și un profit brut de aproximativ 23.000 de lei, la un număr mediu de cinci angajați.

Numele societății apare și în rechizitoriul dosarului de trafic de influență a fostului baron de Neamț. Potrivit procurorilor DNA, Rotercom Prestige ar fi furnizat termopane la prețuri supraevaluate pentru primăria unei comune din Neamț.

ADVERTISEMENT

Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicarea motivării.

Partenera lui Ionel Arsene mai are un dosar de executare silită

Neplăcerile nu s-au încheiat aici pentru fosta soție a lui Ionel Arsene. Ea mai are pe rol un dosar de executare silită, ajuns în faza de porpire a conturilor. De data aceasta, este vorba despre un credit la Banca Transilvania, dosar în care Gabriela Arsene este debitor iar societatea Rotercom Prestige SRL este terț poprit. Aici, instanța a rămas în pronunțare, iar o decizie pe fond ar putea fi luată în cursul lunii aprilie. La data ultimei declarații de avere, Ionel Arsene scria că are datorii totale de 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani și jumătate, Banca Transilvania a început executarea silită a unui imobil din Târgu Neamț, aflat la acea vreme în proprietatea soților Arsene. Problema e că respectivul imobil nu a putut fi valorificat, pentru că se afla sub sechestru DNA, în dosarul în care Ionel Arsene a și fost condamnat.

Fostul baron de Neamț s-a îmbolnăvit de frica pușcăriei

Ionel Arsene a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, însă polițiștii nu l-au găsit la adresele cunoscute. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare, iar pe 27 martie 2023, el s-a predat în Italia, la Bari.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii noiembrie, Curtea de Casație a Italiei a decis că Ionel Arsene va fi extrădat, la cererea României, hotărârea fiind definitivă. După ce Alina Gorghiu, ministrul justiției, a anunțat că fostul șef al Consiliului Județean Neamț va fi predat autorităților române, lucrurile au luat o turnură neașteptată.

Mai exact, avocații lui Arsene au sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, motivând că fostul politician suferă de ”patologii grave, inclusiv de natură neuropsihiatrică”, motiv pentru care nu poate fi extrădat în România. Aceștia au arătat că există ”un risc foarte mare” ca Arsene să se sinucidă, în cazul în care va ajunge în penitenciarele din țară. În acest context, judecătorii de la Curtea de Apel din Bari au decis suspendarea temporară a extrădării, pe motive medicale.

ADVERTISEMENT