Life

Soția lui Dani Oțil și-a pus botox într-un loc nebănuit! Ce riscă Gabriela

Soția lui Dani Oțil și-a făcut o intervenție cu botox într-o zonă nebănuită! Gabriela Prisăcariu s-a lăudat cu asta pe Instagram!
08.11.2023 | 15:00
Sotia lui Dani Otil sia pus botox intrun loc nebanuit Ce risca Gabriela
Soția lui Dani Oțil a apelat la o intervenție mai puțin obișnuită. Foto: Instagram/ Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Soția lui Dani Oțil, fotomodelul Gabriela Prisăcariu, și-a anunțat urmăritorii de pe Instagram că tocmai a recurs la o procedură pentru a scăpa de… transpirație!

Soția lui Dani Oțil și-a băgat botox în… axile!

Nu e vorba despre vreo intervenție nouă pe piață, însă e una la care se apelează în cazul pacienților care au probleme din acest punct de vedere, cei care transpiră excesiv. Nu știm dacă soția lui Dani Oțil transpiră atât de mult încât a fost nevoită să își inhibe acest proces biologic absolut natural și normal, însă FANATIK a aflat câteva lucruri despre riscurile pe care le presupune o astfel de intervenție.

ADVERTISEMENT

Gabriela Prisăcariu a spus că apelează la această procedură o dată pe an. „Pentru că nu îmi place să transpir absolut deloc, vin o dată pe an la domnul doctor să-mi facă botox la axilă. Mai întâi stau cu gheață. Pe urmă, îmi face câteva injecții”, a transmis soția lui Dani Oțil pe Instastory.

FANATIK a vorbit cu un specialist în dermatologie pentru a afla cât de recomandată e această procedură și cu ce riscuri vine. Ca orice intervenție medicală, și aceasta e urmată de câteva avertismente. Unele de care cu siguranță Gabriela lui Dani Oțil a ținut cont când s-a lăsat pe mâna medicului estetician.

ADVERTISEMENT

Ce spune o specialistă în dermatologie despre intervenția pe care și-a făcut-o Gabriela Prisăcariu

Medicul dermatolog Rodica Baciu a vrut să demonteze, din capul locului, un mit legat de injecția cu toxina botulinică. „Contrar părerilor eronate pe care le au mulți, toxina botulinică, sau botoxul, așa cum este cunoscut, nu este o substanță de umplere.

Pentru că am întâlnit persoane care cred că botoxul se folosește pentru mărirea buzelor ori a pomeților. În principiu, botoxul se folosește pentru relaxarea temporară a mușchilor. Ceea ce automat duce la reducerea apariției liniilor fine și a ridurilor”, a transmis doctorul, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Se pare că botoxul nu e folosit, după cum aflăm acum, doar pentru atenuarea ridurilor, ci și în cazul pacienților care se luptă cu transpirația excesivă. Toxina botulinică are, așadar, o serie de întrebuințări, după cum ne spune dr. Baciu. Medicul avertizează asupra faptului că acest tip de tratament nu este pentru oricine, doar pentru că persoana respectivă vrea să folosească mai puțin deodorant, cum pare a fi cazul soției lui Dani Oțil.

Această procedură nu trebuie tratată ca un moft!

„Chiar dacă majoritatea pacienților preferă injectările cu botox pentru a trata ridurile de la nivelul frunții sau cele din jurul ochilor, toxina botulinică are și alte întrebuințări. Așa cum spuneam, scopul său este de a relaxa mușchii. De aceea, unele persoane aleg să opteze pentru injectarea acestei substanțe pentru a trata hiperhidroza. Hiperhidroza, sau transpirația excesivă de la nivelul axilelor, în general, poate fi ameliorată cu ajutorul toxinei botulinice. Practic se obține un efect de inhibare a transpirației excesive.

ADVERTISEMENT

Tratamentul nu este recomandat pentru oricine. Nu e recomandat doar pentru că acea persoană își dorește să folosească mai puțin deodorant. Este recomandat pacienților care suferă de această afecțiune denumită hiperhidroză. O persoană sănătoasă, care nu transpiră excesiv, nu ar avea motive să își injecteze botox la nivelul axilelor, palme, ori alte zone.

Tratamentul acesta este indicat pentru persoanele care au o hiperactivitate a glandelor sudoripare, din diverse motive. Să nu uităm că procesul de transpirație are rolul său. De la termoreglarea organismului, până la eliminarea anumitor substanțe și a bacteriilor”, a explicat pe înțelesul tuturor specialista în dermatologie despre intervenția la care a apelat soția lui Dani Oțil.

„Pacienții care transpiră excesiv pot suferi de anumite afecțiuni”

Rodica Baciu a mai spus pentru FANATIK că pacienții care transpiră prea mult s-ar putea confrunta cu anumite probleme medicale de care nu au habar până nu își fac niște analize amănunțite.

„Mare atenție, pacienții care transpiră excesiv pot suferi de anumite afecțiuni. Injectarea cu botox nu va ameliora cu nimic problema principală. Pot exista unele efecte adverse mici, precum înroșire temporară locală, edem, mici echimoze.

Atenție la persoanele care pot avea reacții de hipersensibilitate la toxina botulinică! Tratamentele cu botox nu sunt permanente, ci temporare. Efectele sale durează undeva de la 3 până la 6 luni. Apoi trebuie repetat tratamentul”, ne-a spus medicul.

ADVERTISEMENT