News

Spania reîncepe activitatea economică după două săptămâni de suspendare aproape completă

12.04.2020 | 23:04
Spania reincepe activitatea economica dupa doua saptamani de suspendare aproape completa
ADVERTISEMENT

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că va fi permisă reluarea activității unor companii începând de luni, șeful guvernului de la Madrid precizând că repornirea economiei țării se va face gradual. Pe de altă parte, restricțiile de circulație impuse populației rămân în vigoare, scrie HotNews citând publicația spaniolă El Pais.

Industria și construcțiile din Spania își reiau activitatea

Este important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială”, a spus premierul Pedro Sanchez, după o întâlnire cu liderii regionali, unii dintre aceștia reproșând guvernului central că relansarea activității în economie ar putea periclita combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Pedro Sanchez a precizat că restricțiile de circulație rămân valabile, dar va fi permisă repornirea producției industriale și redeschiderea șantierelor de construcții. Angajații companiilor din aceste sectoare vor primi gratuit măști de protecție ce vor fi distribuite de către poliție.

Vreau să fiu foarte clar: nici măcar nu intrăm într-o a doua fază. Deescaladarea va începe cel mai devreme în două săptămâni și va fi progresivă și prudentă”, a spus Pedro Sanchez.

ADVERTISEMENT

Premierul Spaniei a spus că ieșirea parțială din perioada de blocaj economic va fi monitorizată de către un comitet științific ce va putea să decidă pașii următori.

Cel mai important lucru pentru mine este sănătatea publică a cetățenilor. Acesta este singurul meu obiectiv: să salvez vieți”, a afirmat Sanchez.

ADVERTISEMENT

Criza sanitară continuă

Guvernul Spaniei a dispus suspendarea tuturor activităților economice neesențiale pentru două săptămâni pe 28  martie, când au fost anunțate 832 de decese provocate de coronavirus. A fost permisă continuarea activității doar în sectoarele alimentar, energetic și sanitar.

Ministerul Sănătății din Spania, citat de Reuters, a anunțat o nouă creștere a numărului de morți, după trei zile consecutive de scădere. Ibericii au înregistrat 619 decese în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Numărul total al deceselor a ajuns la 16.972, iar numărul cazurilor confirmate în 24 de ore a crescut şi el, la 166.019, de la 161.852. În schimb, autorităţile spaniole au raportat 62.391 de persoane vindecate.

ADVERTISEMENT
Tags: