Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Specialiştii Fanatik SuperLiga, încântaţi de „new Dinamo”: „Jucătorii au aceeaşi viziune ca antrenorul”

Analiștii Fanatik SuperLiga, concluzii după Dinamo - Oțelul Galați 3-1. „Câinii”, moral excelent înainte de meciul din Gruia cu CFR Cluj.
19.02.2024 | 14:37
Specialistii Fanatik SuperLiga incantati de new Dinamo Jucatorii au aceeasi viziune ca antrenorul
Dinamo a scăpat de ultimul loc și e la 5 puncte de locurile de baraj. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a reușit cel mai bun meci din acest sezon, iar jucătorii lui Zeljko Kopic au fost lăudați până și de Cornel Dinu, unul dintre cei mai exigenți analiști. Comentarii la FANATIK SUPERLIGA.

Dinamo respiră după victoriile cu Farul și Oțelul: „Contează foarte mult”

Cristi Coste a remarcat un lucru după victoria cu 3-1 în fața echipei lui Dorinel Munteanu: „Dinamo ajunge la două victorii la rând după cel mai bun meci din acest sezon în fața unei echipe Oțelul pe care e greu să o desfaci. Au reușit să marcheze trei goluri pentru prima oară în acest campionat. A mai fost un 3-3 în Cupă tot cu Oțelul. 

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a subliniat și el: „Jucătorii au aceeași viziune cu antrenorul. Contează foarte mult aceste două victorii legate. Sunt speranțe clare din acest moment pentru că s-au apropiat foarte mult de celelalte echipe și ar fi 3 puncte de locurile de baraj după înjumătățire”.

Etapa viitoare Dinamo va întâlni un adversar mult mai puternic: „La CFR e mai greu. Dinamo speră, iar CFR-ul de asemenea în lupta la titlu. A fost o prestație sub așteptări a lui Oțelul”. 

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită a ținut să scoată în evidență un jucător: „Eu cred că și mare parte din meciul cu Rapid a jucat foarte bine, dar au pierdut în ultimele minute. Eu cred că cel mai bun transfer al lui Dinamo în această iarnă a fost Velkovski. Se vede că e jucător de valoare. 

Dă încredere echipei și eu cred că e și jucător de vestiar, care se impune. Aici a câștigat mult Dinamo. Plus venirea lui Kopic care vine din fotbal. Dacă Dinamo va merge pe acest trend ascendent va rămâne în Liga 1 și e bine pentru fotbalul românesc”.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu îl laudă pe Zeljko Kopic: „Cel mai bun meci al lui Dinamo din ultimii 2 ani!”

Cornel Dinu a analizat pe larg la FANATIK SUPERLIGA evoluția lui Dinamo, dar și pe antrenorul croat: „Pentru mine ieri a fost o plăcere totuși să constant că Dinamo, cu un antrenor care provine dintr-o școală incontestabilă a fotbalului croat, după 2 luni care cam este termenul în care un antrenor își poate pune pecetea pe concepția și prestația de joc a unei echipe, reușește să salte această echipă.

Din punctul ăsta de vedere a fost o plăcere că un antrenor își pune pecetea repede după 2 luni. Dinamo nu a avut numai agresivitate și o bună pregătire fizică, ci încă ceva care i-a lipsit în ultimii 6-7 ani. O construcție gândită la mijlocul terenului care se transforma în verticalizări care duceau la situații de a marca. 

ADVERTISEMENT

De aceea spun că a fost cel mai bun joc al lui Dinamo în ultimii doi ani din punct de vedere al unei complexități de pretenții pe care le emiți sau încerci să le vezi la o echipă. Cel care are nota de plată, fie că o onorează fie că n-are ce să facă, este antrenorul. Deci totul se judecă prin prisma lui.

Ce jucători a remarcat „Procurorul”: „Eu sunt mai pretențios”

Cornel Dinu e de părere că Dinamo a adus plus valoare prin transferurile din această iarnă: Ori eu am văzut și în ceea ce privește achizițiile sunt câțiva interesanți. Eu sunt mai pretențios la jucători. Totuși un Gnahore, un Pavic sau chiar Milanov au ridicat valoarea de prezență în teren a întregului efectiv al lui Dinamo.

Ghanore a marcat al doilea gol, a avut vreo 60 de minute în care a jucat fără greșeală, a ocupat spații. A fost declarat jucătorul meciului, dar se vede unde este meserie și oameni care cunosc fotbal, pentru că acest Kopic nu apare întâmplător în fotbal.

Abdallah cred că a dat câteva kilograme jos și i-a creat o anumită mobilitate de joc în concordanță cu faza incipientă de construcție a finalizării. El e jucătorul care apare surprinzător, se demarcă lăsând construcția să se desfășoare până spre careul advers.

A avut apariții mai mult decât inspirate acolo unde se schimbă tabela de marcaj: din careu sau din apropierea lui. Deci din punctul ăsta de vedere cred eu că din multe raționamente un merit în prestația lui Dinamo îl are Kopic”.

Analiză pe larg după Dinamo - Oțelul 3-1

ADVERTISEMENT