Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Cel mai bun meci al lui Dinamo din ultimii doi ani!”. Cornel Dinu, laude pentru Kopic după meciul cu Oțelul

Cornel Dinu, analistul Fanatik, a întors pe toate părțile meciul Dinamo - Oțelul Galați. Care e marele atu al „câinilor” și cum se pot salva de la retrogradare.
19.02.2024 | 12:50
Cel mai bun meci al lui Dinamo din ultimii doi ani Cornel Dinu laude pentru Kopic dupa meciul cu Otelul
Cornel Dinu îl laudă pe Zeljko Kopic, asul din mânecă al lui Dinamo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a analizat la FANATIK SUPERLIGA victoria entuziasmantă a jucătorilor lui Zeljko Kopic în fața unei echipe cel puțin incomode. „Mister” știe de ce croatul este antrenorul potrivit pentru Dinamo.

Cornel Dinu, super analiză după Dinamo – Oțelul 3-1: „Kopic reușește să salte această echipă”

Cornel Dinu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA după ce Dinamo a scăpat în sfârșit de ultimul loc, însă continuă să îi conteste pe acționari: „Lucrul acesta e cel mai important. Eu fac o diferență totală între felul în care este condus și de cine este condus Dinamo și cu totul altceva este fotbalul. 

ADVERTISEMENT

Pentru mine ieri a fost o plăcere totuși să constant că Dinamo, cu un antrenor care provine dintr-o școală incontestabilă a fotbalului croat, după 2 luni care cam este termenul în care un antrenor își poate pune pecetea pe concepția și prestația de joc a unei echipe, reușește să salte această echipă.

Eu consider că Dinamo a făcut cel mai bun meci în ultimii doi ani și că indiferent că apar oameni din tot felul de domenii care n-au nicio treabă cu fotbalul, cum este și conducerea lui Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu știe ce a reușit să aducă antrenorul croat la Dinamo: „I-a lipsit în ultimii 6-7 ani”

Cornel Dinu are speranțe că „alb-roșii” vor scăpa de rușinea retrogradării, iar programul finalului de sezon regulat îi ajută„Este foarte important la ora actuală că această mare marcă Dinamo să se salveze de la retrogradare. Sunt oarecum niște semne. Urmează 4 jocuri mai ușoare pentru Dinamo decât cei care sunt în fața lor în lupta asta de play-out.

Din punctul ăsta de vedere a fost o plăcere că un antrenor își pune pecetea repede după 2 luni. Dinamo nu a avut numai agresivitate și o bună pregătire fizică, ci încă ceva care i-a lipsit în ultimii 6-7 ani. O construcție gândită la mijlocul terenului care se transforma în verticalizări care duceau la situații de a marca. De aceea spun că a fost cel mai bun joc al lui Dinamo în ultimii doi ani din punct de vedere al unei complexități de pretenții pe care le emiți sau încerci să le vezi la o echipă”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare antrenor al lui Dinamo e sigur că Zeljko Kopic are principalul merit pentru revitalizarea jocului: „Domne, este de când lumea. Cel care are nota de plată, fie că o onorează fie că n-are ce să facă, este antrenorul. Deci totul se judecă prin prisma lui.

Ori eu am văzut și în ceea ce privește achizițiile sunt câțiva interesanți. Eu sunt mai pretențios la jucători. Totuși un Gnahore, un Pavic sau chiar Milanov au ridicat valoarea de prezență în teren a întregului efectiv al lui Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Ce jucători a remarcat și care sunt atuurile lui Kopic

Achizițiile din această iarnă încep deja să confirme, lucru punctat și de Cornel Dinu: „Ghanore a marcat al doilea gol, a avut vreo 60 de minute în care a jucat fără greșeală, a ocupat spații. A fost declarat jucătorul meciului, dar se vede unde este meserie și oameni care cunosc fotbal, pentru că acest Kopic nu apare întâmplător în fotbal”.

„Mister” a subliniat însă încă o dată meritul antrenorului: „El este crescut în marea școală a lui Dinamo Zagreb și acolo este o întreagă pleiadă de jucători și antrenori. A trecut prin toate furcile caudine ale fotbalului. A plecat de la academie, a ajuns la prima echipă, deci are școala la zi. 

Este un om sobru, un om care cere, prezintă și de la sine se înțelege că știe în ce situație se află și ce atitudine trebuie din partea jucătorilor. Lucrul acesta este după părerea mea un atu care îi poate duce spre salvare indiferent de ceea ce înseamnă stângăciile totale și prezențele total inadecvate ale celor care conduc Dinamo de mai mulți ani”.

Cum explică „minunea” Abadallah: „A dat câteva kilograme jos”

Cornel Dinu explică și revirimentul atacantului cel mai contestat din SuperLiga: „Abdallah cred că a dat câteva kilograme jos și i-a creat o anumită mobilitate de joc în concordanță cu faza incipientă de construcție a finalizării. El e jucătorul care apare surprinzător, se demarcă lăsând construcția să se desfășoare până spre careul advers.

A avut apariții mai mult decât inspirate acolo unde se schimbă tabela de marcaj: din careu sau din apropierea lui. Deci din punctul ăsta de vedere cred eu că din multe raționamente un merit în prestația lui Dinamo îl are Kopic”. 

Cornel Dinu analizează impactul adus de Zeljko Kopic la Dinamo

ADVERTISEMENT
Tags: