News

Speranțe pentru români. Restaurantele și sălile de fitness ar putea fi redeschise. Planul Guvernului

30.03.2021 | 19:34
Sperante pentru romani Restaurantele si salile de fitness ar putea fi redeschise Planul Guvernului
ADVERTISEMENT

Restaurantele și sălile de fitness din România ar putea fi redeschise în perioada următoare. Guvernul condus de Florin Cîțu ar lucra la o strategie care ar urma să permită relansarea acestor afaceri grav afectate de criza sanitară.

Potrivit Realitatea Plus, în ceea ce privește restaurantele, Executivul ia serios în calcul deschiderea lor, dar cu o condiție: clienții să fie testați la intrare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește, patronii de restaurante sunt încântați de această propunere, deși nu sunt convinși că autoritățile o vor pune în practică, într-o perioadă în care pandemia s-a accentuat din nou.

Restaurantele și sălile de fitness ar putea fi redeschise în următoarea perioadă. Planul gândit de Guvern

La nivel național, restaurantele sunt închise la interior în toate localitățile unde rata de incidență trece de 3 la mia de locuitori. În prezent, într-o perioadă în care valul 3 s-a intensificat, majoritatea orașelor sunt în această situație.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cei de la Realitatea Plus, anunță că guvernanții se gândesc la o relaxare a sectorului Horeca și a sălilor de fitness, închise și ele în tot mai multe zone după ultimele restricții.

Potrivit sursei citate, momentan, măsura este analizată în comisia specială de la Ministerul Sănătății, cu experți în sănătate publică. La fel, scenariul testării Covid-19 se află pe masa guvernanților și în cazul redeschiderii sălilor de fitness sau a desfășurării concertelor.

ADVERTISEMENT

Ce spun patronii din România de această posibilă relaxare

Scenariul redeschiderii restaurantelor pe baza testării clienților a redat speranța proprietarilor din Horeca. Totul este incert momentan și nu se știe cum ar urma să se desfășoare întreaga procedura, nici dacă testele vor fi suportate de stat sau patronii ar urma să le cumpere pe banii lor.

”Putem cumpăra testele, le-am putea chiar cumpăra și pe banii noștri, doar să putem funcționa. Bănuiesc că vor fi niște proceduri, prin care în urma unui test pozitiv, noi, restaurantele, vom fi obligate anunțăm autoritățile statului”, spune Radu Dumitrescu, manager de restaurant, pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Dacă restaurantele sunt cu lacătul pe ușă în toate localitățile cu rată de infectare de peste 3 la mie, de duminică, 28 martie, s-a decis ca și sălile de fitness și sport să se închidă unde rata trece de 4.

ADVERTISEMENT