News

Sperietură uriașă pentru un șofer de 29 de ani. A lovit mortal un urs, în Sibiu

Un șofer de 29 de ani a tras o sperietură uriașă, duminică dimineața, după ce a lovit mortal un urs. Accidentul s-a petrecut în Sibiu.
10.09.2023 | 17:40
Sperietura uriasa pentru un sofer de 29 de ani A lovit mortal un urs in Sibiu
Urs lovit mortal de o mașină, în Sibiu. Șoferul, un tânăr de 29 de ani, rănit în urma accidentului. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un urs a avut parte de un final tragic, duminică dimineață, pe un drum din județul Sibiu. Animalul a fost lovit de un șofer de 29 de ani. Acesta din urmă a avut și el de suferit de pe urma impactului.

Urs lovit mortal de o mașină condusă de un șofer de 29 de ani, în Sibiu

Din informațiile furnizate de presa locală, evenimentul rutier din centrul țării s-a petrecut în jurul orei 11.20, pe DJ 106D, Cisnădie – Șelimbăr. Aici, un urs a fost lovit de un autoturism. Din păcate, evenimentul s-a soldat cu moartea animalului și avarierea autoturismului.

ADVERTISEMENT

Bărbatul aflat la volanul mașinii, un tânăr de 29 de ani, a suferit un traumatism toracic și un atac de panică. El a fost asistat medical de către echipajul SAJ Sibiu. A refuzat ulterior să fie transportat la spital.

SAJ SIBIU a trimis astăzi (n.r. duminică, 10 septembrie) un echipaj de tip B, pe drumul între Cisnădie și Șelimbăr. Un bărbat de 29 de ani a suferit un traumatism toracic și atac de panică, el fiind asistat medical de către echipajul SAJ Sibiu”, a spus Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

ADVERTISEMENT

Alt urs lovit mortal, tot în această lună, pe Autostrada Turda-Borș

Înmulțirea urșilor și a apariția lor în zonele circulate a adus, deopotrivă, și tot mai multe accidente rutiere în care sunt implicate aceste animale. În urmă cu mai puțin de o săptămână, un urs a fost lovit mortal pe Autostrada A3 Turda – Borș.

Animalul a intrat pe șosea și a fost lovit de un TIR. Din cauza vitezei, șoferul nu l-a mai putut evita. Apoi, animalul a fost izbit de un al doilea autoturism. În urma acestui dublu impact, animalul a decedat.

ADVERTISEMENT

Evenimentul rutier a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 04:10, pe sensul Gilău-Turda, pe A3 Turda-Borș. Cei doi șoferi au fost testați pentru consumul de alcool, rezultatul fiind negativ.

Un conducător auto de 43 ani, din municipiul Brașov, care se deplasa cu un ansamblu de vehicule a lovit un urs care a apărut pe partea carosabilă, neputând evita animalul sălbatic. Ulterior, un autoturism a acroșat ursul aflat pe parea carosabilă”, a transmis IPJ Cluj pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ambele mașini implicate au suferit pagube materiale, mai spun polițiștii. ”Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. La locul accidentului au ajuns reprezentanții DRDP, dar și cei de la Garda de Mediu Cluj, care au preluat ursul decedat”, au mai transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT