ADVERTISEMENT
News

Spitalele din București, puse în gardă de șeful DSP înainte de începerea școlii. Se cere suplimentarea locurilor pentru copiii cu Covid

Autor: Adrian Baciu | 26.08.2020 | 11:53
Spitalele din București, puse în gardă de șeful DSP înainte de începerea școlii. Se cere suplimentarea locurilor pentru copiii cu Covid
Spitalele din București, puse în gardă de șeful DSP înainte de începerea școlii. Se cere suplimentarea locurilor pentru copiii cu Covid. Foto: hepta.ro

Generalul în rezervă Ionel Oprea, actualmente responsabil de activitatea DSP București, a cerut spitalelor de pediatrie din Capitală să îşi evalueze capacitatea de internare pentru de Covid-19 care vor apărea în toamnă în rândul copiilor.

ADVERTISEMENT

Fostul coordonator al situației complicate de la Suceava din startul pandemiei spune că este imperios necesar ca spitalele să asigure suficiente locuri pentru copiii care ar putea fi infectați cu SARS-CoV2 după începerea anului școlar.

În acest moment, Capitala dispune de un număr insignifiant de paturi dedicate celor mici care sunt infectați cu noul coronavirus, mai dezvăluie Ionel Oprea.

ADVERTISEMENT

Se cere suplimentarea locurilor pentru copiii cu Covid-19 din Capitală

Coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, generalul în rezervă Ionel Oprea, a afirmat că a cerut spitalelor de copii din Capitală să pregătească, rapid, locuri pentru minori bolnavi de COVID-19, în perspectiva deschiderii anului școlar.

Până în acest moment, doar 12 locuri erau libere în spitalele din Capitală care se ocupă cu tratamentul minorilor infectați cu Covid-19

ADVERTISEMENT

Luni erau cinci locuri libere la Balş şi şapte la Victor Babeş sau ceva de genul ăsta, foarte puțin.

Am dat dispoziție să se documenteze clar, să avem informație începând din 10 septembrie câte paturi sunt și să cerem din partea acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care în mod nefericit vor fi infectați”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătății la Europa FM.

ADVERTISEMENT

Ionel Oprea, recomandări pentru reluarea cursurilor: ”15 copii în clase”

Generalul în rezervă Ionel Oprea a vorbit și despre reluarea școlilor. Acesta spune că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, părinții din București ar putea afla cum s-au pregătit școlile să facă ore. De profesie medic militar, Ionel Oprea nu recomandă ca elevii din școlile aglomerate să învețe toți odată, la școală.

”Nu poți 30 într-o clasă. Depinde și clasa cât e de mare. Trebuie, așa cum s-au făcut recomandările, să se reducă la 15 și să respecte distanțarea. Trebuie și o ventilație naturală, încât să nu permită transportul virusurilor în cantitate mare”, a mai spus generalul în rezervă.

ADVERTISEMENT

Oprea ia în calcul şi folosirea unor unităţi sanitare modulare, în cazul în care capacitatea spitalelor de pediatrie va fi depășită.

”Problema e să ştiţi în principal de resurse umane, de personal, acolo va fi greu, pentru că dacă toate unităţile sanitare au un grad ridicat de solicitare este greu să disponibilizezi resursă umană şi pentru acele extensii. Le-am cerut managerilor  să prezinte o situaţie, dânşii îşi evaluează oferta, posibilităţile, trebuie să asigure şi patologia obişnuită, non-Covid, nu?

ADVERTISEMENT

În funcţie de creşterea acestui număr de îmbolnăviri pe zi trebuie să ştim cum reacţionăm”, mai spune Oprea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!