News

Spitalele din România sunt sufocate de valul de îmbolnăviri cu Covid-19. „Am avut 90 de cazuri de când sunt de gardă”

30.06.2020 | 16:30
Spitalele din Romania sunt sufocate de valul de imbolnaviri cu Covid19 Am avut 90 de cazuri de cand sunt de garda
ADVERTISEMENT

Doctorul Andreea Moldovan, medic primar boli infecțioase în Brașov, avertizează populația să ia în serios măsurile de prevenție.

Medicul a dezvăluit că la Brașov, de exemplu, spitalele încep să fie sufocate de numărul de cazuri de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Principalul motiv al îmbolnăvirilor e reprezentat de modul în care populația ignoră orice măsură de prevenți și se comportă ca și cum Covid-19 nu ar exista.

Spitalele din Brașov primesc peste 90 de cazuri noi de Covid-19 la 24 de ore

„Sunt de gardă, au venit în ultima parte a zilei peste 90 de oameni cu simptome”, a explicat medicul, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Majoritatea sunt pe fondul nerespectării regulilor de protecție și de distanțare. „Avem și tineri în aceste cazuri. Tinerii am observat că au o dorință aparte de a ieși, de a se întâlni, astfel că se îmbolnăvesc. Nimeni nu e ferit de boală”, a explicat doctorul specialist.

De asemenea, Andreea Moldovan le-a transmis un mesaj acelor români care refuză să poarte mască pe motiv că afară e cald și nu pot respira: „Noi suntem niște mici cosomnauți, supraîncălziți. Aș ruga pe cei care pot să poarte o singură mască să se gândaescă că în acest mod protejează pe ceilalți. Riscăm să crească și mai mult numărul de cazuri”.

ADVERTISEMENT

Medicul din Brașov le transmite celor care nu cred în coronavirus că boala e extrem de complicată și lasă sechele pe termen lung.

„E greu de recuperat, e aproape imposibil de dat timpul înapoi. Sunt sechele neurologice. E o experiență nouă, inamic invizibil, redutabil, nu-l cunoaștem și ne rezervă surprize.

ADVERTISEMENT

E o atitudine de expectativă, de a rămâne mereu în gardă, față de noile recomandări științifice care apar. E luptă 1 la 1 în care ne chinuim să fim cu jumătate de pas înaintea virusului, să aplicăm cât mai bine ceea ce cunoaștem deja”, a explicat Moldovan, în direct la Digi 24.

Județul Brașov a înregistrat până în prezent 1.437 de cazuri de coronavirus, fiind printre cele mai afectate zone din România.

ADVERTISEMENT