News

Spitalul Colentina are un nou director. Care este mesajul său pentru pacienți

21.10.2020 | 14:03
Spitalul Colentina are un nou director Care este mesajul sau pentru pacienti
ADVERTISEMENT

Noul director al spitalului Colentina este Victor Cauni, șeful secției de Urologie al unității medicale.

Schimbarea la conducerea spitalului s-a produs după ce fostul director, Sabina Zurac, a demisionat luni.

ADVERTISEMENT

Victor Cauni consideră că nu ar trebui neglijați pacienții care suferă de alte boli. ”Ne place sau nu, sunt mult mai mulţi decât cei Covid,” a precizat acesta, conform Antena3.

Victor Cauni, noul director de la Spitalul Colentina, vrea un sistem mixt pentru pacienți

“Nu ar trebui să discriminăm pacienţii non-Covid cu comorbidităţi grave care, ne place sau nu, sunt mult mai mulţi decât cei Covid.

ADVERTISEMENT

Spitalul are 28 de secţii şi se va trece etapizat la repartizarea întregii capacităţi a spitalului pentru pacienţii pozitiv Covid, dar nu sunt foarte multe paturi, în condiţiile speciale de acţiune în sistem Covid. Avem doar 257 de paturi, iar în zona ATI doar 29 de paturi fără posibilitatea de a se extinde”, a precizat Victor Cauni.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară că în București nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, iar Spitalul Colentina va redeveni unitate care tratează doar pacienții de COVID.

ADVERTISEMENT

Spitalul Colentina a mai fost desemnat spital de suport coronavirus și în primele luni ale pandemiei. Spitalul a fost redeschis pentru pacienții non-COVID pe data de 31 august.

“Noi considerăm că spitalul ar fi mult mai util pentru sistemul de sănătate funcţionând în sistem mixt, adică şi cu pacienţi Covid şi cu pacienţi non-Covid. În 5 luni de zile cât unitatea sanitară a funcţionat Covid, pe secţia de Urologie au fost internaţi 61 de pacienţi şi doar 10 pacienţi trataţi de urgenţă urologică în 5 luni.

ADVERTISEMENT

De o lună de zile, activitatea s-a desfăsurat mixt, pe secţie am tratat 200 de pacienţi non-Covid cu urgenţe urologice şi doar doi pacienţi cu urgenţe urologice Covid pozitiv”, a declarat Cauni pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT