News

Spitalul Județean Buzău, nevoit să plătească 250.000 de euro unui bărbat pentru că medicii l-au lăsat fără organul sexual

Neglijența unor medici din Buzău l-a lăsat pe un bărbat fără organul sexual. Buzoianul va primi 250.000 de euro despăgubiri
29.02.2024 | 19:46
Spitalul Judetean Buzau nevoit sa plateasca 250000 de euro unui barbat pentru ca medicii lau lasat fara organul sexual
Verdict fără precedent. Pacient din Buzău plătit cu 250.000 de euro într-un caz de neglijență medicală la Spitalul Județean Buzău. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Printr-o hotărâre definitivă, Curtea de Apel Ploiești impune Spitalului Județean de Urgență Buzău, alături de mai mulți medici, să plătească suma de 250.000 de euro ca despăgubiri morale către un pacient.

Despăgubiri de sute de mii de euro, după ce a rămas fără organul sexual

Buzoianul a suferit o inflamație la organul genital ca urmare a unor erori în montarea unei sonde urinare, iar ulterior a fost necesară amputarea acestuia de către medicii de la o altă unitate spitalicească pentru a-i salva viața, conform informațiilor transmise de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Inițial, Judecătoria Buzău stabilise cuantumul daunelor morale la 500.000 de euro, însă această decizie a fost contestată prin apel de către părțile civile și Spitalul Județean Buzău.

Avocatul pacientului susține într-o declarație pentru Agerpres, că suma acordată drept despăgubire este insuficientă în comparație cu un alt caz similar, unde instanța a acordat 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„Soluţia, din punctul meu de vedere, este nedreaptă şi discriminatorie faţă de precedentul judiciar creat. În cazul ‘Ciomu’ s-au acordat 500.000 de euro şi, mai mult decât atât, victima a suferit acel incident anesteziat. (…) Despre aprecierea probelor şi sumele pe care instanţa le-a apreciat că ar fi îndreptăţită persoana vătămată să le primească – este o apreciere subiectivă.

Din păcate, în sistemul nostru de drept nu sunt reglementate anumite valori care să conducă la o justă despăgubire a persoanelor care sunt victimele unor astfel de situaţii, aşa cum se întâmplă în Franţa”, a declarat pentru sursa citată avocatul Cristina Moiseanu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, potrivit apărătorului, starea de sănătate a pacientului ar fi fost diferită dacă personalul medical ar fi manifestat empatie.

Un proces care a durat zece ani

La aproape zece ani de la incident, pacientul Costică Maroleanu consideră că procesul a fost dificil și stresant, dar în dinal se poate bucura că a primit o sentință corectă.

ADVERTISEMENT

„Procesul a fost unul greu, stresant, ajunsesem la un moment dat îmi doresc să protestez public, dar asta este. Despre decizie nu ştiu ce să spun, corectă zic eu. Cu sănătatea nu sunt chiar extraordinar de bine, am diabet, sunt pe insulină de doi ani tot pe fondul stresului, din pricina supărărilor. Am 63 de ani împliniţi în toamnă. În 2014 s-a întâmplat, de Crăciun, şi în primăvară cred în 2015 s-a făcut plângerea penală. Au trecut aproape 10 ani”, a spus Maroleanu pentru Agerpres.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Buzău nu au putut fi contactați pentru a-și exprima opinia cu privire la decizia Curții de Apel Ploiești.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Zodiile care dau lovitură după lovitură. În luna iunie li se va schimba...
Zodiile care dau lovitură după lovitură. În luna iunie li se va schimba viața
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion