News

Familia unui copil mort în urma unei operații banale va primi 50.000 de euro despăgubiri. Verdictul, dat după 11 ani

Moartea unui copil de trei ani a fost soluționată după 11 ani. Familia va primi 50.000 de euro despăgubiri în urma deciziei instanței.
01.02.2024 | 13:46
Familia unui copil mort in urma unei operatii banale va primi 50000 de euro despagubiri Verdictul dat dupa 11 ani
Instanța a decis după 11 ani ca familia unui copil care a murit în urma unei operații de polipi să primească 50.000 de euro despăgubiri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O familie va primi 50.000 de euro despăgubiri de la Spitalul Județean din Sibiu, după ce copilul lor a murit în urma unei operații de polipi. Tragedia s-a întâmplat în vara lui 2013, iar abia în 2021 părinții copilului au acționat în instanță spitalul și au cerut despăgubiri de 2 milioane de euro.

Cum s-a întâmplat tragedia de la Spitalul Județean din Sibiu

În 2013, un băiat în vârstă de 3 ani și jumătate, pe nume Alexandru, a fost internat la Spitalul Județean din Sibiu pentru o intervenție chirurgicală de scoatere a polipilor.

ADVERTISEMENT

După câteva ore de la intervenție, starea copilului s-a înrăutățit brusc, iar mama a solicitat imediat asistență medicală. Medicul care l-a examinat pe Alexandru a constatat că micuțul a intrat în stop cardio-respirator, iar eforturile de resuscitare au fost puse în aplicare de medici.

Cu toate acestea, micuțul a intrat în comă și, în cele din urmă, a decedat pe 14 iunie 2013, lăsând în urmă o familie devastată. Părinții lui Alexandru au depus plângeri și spitalul a început o anchetă internă pentru a clarifica condițiile în care s-a produs moartea copilului.

ADVERTISEMENT

Anchetă în cazul decesului băiețelului, la Spitalul Județean din Sibiu

Părinții au făcut o plângere în instanță pentru modul în care a decurs intervenția chirurgicală făcută copilului lor. În 2021, aceștia au cerut suma de 2 milioane de euro drept despăgubiri.

În urma anchetei, au fost identificate unele deficiențe în procedurile de urgență și monitorizare, iar spitalul a luat măsuri pentru a îmbunătăți siguranța pacienților. Procesul a durat aproape patru ani până a primit o decizie preliminară.

ADVERTISEMENT

Părinții așteaptă dreptate, o primă decizie este în favoarea lor

Procesul de despăgubire a părinților lui Alexandru a primit o decizie preliminară care este în favoarea lor, însă instanța a decis ca spitalul să le plătească oamenilor o sumă mult mai mică decât cea cerută inițial de ei.

„Obligă pârâta Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu la plata către reclamantul B. O. N., a sumei de 50.000 Euro, în echivalent în lei la data plății, cu titlu de daune morale. (…) Obligă pe reclamanții B. O. N. și B. E. la plata, în solidar, a sumei de 4000 lei către pârâta Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și la plata sumei de 1000 lei către intervenientul R. G. G. și a sumei de 1000 lei către intervenienta B. C., cu titlu de cheltuieli de judecată parțial acordate, reprezentând onorarii avocațiale. Cu cheltuieli de judecată pe cale separată pentru reclamanți”, potrivit deciziei publicate pe portalul instanțelor de judecată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, decizia nu este definitivă și poate fi supusă apelului. Astfel că părinții care și-au pierdut copilul mai au șansă să primească o decizie mult mai favorabilă și așteaptă o soluție finală în privința cererii lor.

ADVERTISEMENT
Tags: