News

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în vizorul DNA. Probleme cu containerele pentru bolnavii Covid

23.11.2020 | 18:05
Spitalul Judetean de Urgenta din Sibiu in vizorul DNA Probleme cu containerele pentru bolnavii Covid
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție Alba Iulia are în vizor modul în care s-au achiziționat containerele pentru pacienții cu Covid-19 la Spitalul Județean Sibiu.

Conform Hot News, containerele s-au achiziționat pentru 6 milioane de lei, lucru confirmat de directorul militar al spitalului, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

ADVERTISEMENT

DNA a cerut conducerii spitalului mai mult documente lămuritoare referitor la achiziția containerelor de 6 milioane de lei, menite să ajute bolnavii de Covid-19.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în vizorul DNA

Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări ‘Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital’ precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate“, a explicat directorul SCJU Sibiu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Spitalul sibian are o conducere militară de 8 zile după demisia medicului Liliana Coldea, la solicitarea vicepremieerului Raluca Turcan. „Nu m-am lăsat influenţată de constrângerile venite pe mai multe canale şi nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor”, s-a plâns Coldea.

Containerele au fost amplasate în curtea celui mai mare spital din Sibiu în octombrie. Deși au costat 6 milioane de lei, bani alocați de Consiliul Județean Sibiu.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cei de la DNA par nemulțumiți de modul în care s-au atribuit fondurile, într-un mod care ar contraveni legii.

Lucrările la cel mai important obiectiv de investiţii al SCJU Sibiu din anul curent, anume ‘Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital’ au fost finalizate în proporţie de 100%. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă investiţiile pentru asigurarea celor mai bune condiţii în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Lucrarea constă în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp”, transmitea SCJU printr-un comunicat de presă în luna octombrie.

ADVERTISEMENT

 

Tags: